28 червня 2016

Школярі Баранівського району представлятимуть область на всеукраїнських змаганнях


Команда юних рятувальників «Посіпаки» Баранівського району представлятиме Житомирщину на XIV Всеукраїнському зборі-змаганні «Школа безпеки», який відбудеться у Харківській області.

Про це повідомляє прес-служба У ДСНС у Житомирській області.

З 22 по 24 червня в лісовому масиві поблизу села Зарічани Житомирського району проходив обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», у яких взяли участь 12 команд-переможців районних етапів змагань. За умовами гри, підлітки жили усі три дні на відкритій місцевості у власноруч встановлених наметах. Хлопці та дівчата перевіряли свої навики на дистанції «пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища» та у конкурсі «Надання першої долікарської допомоги постраждалому.

Хлопці долали висоту за допомогою альпіністського спорядження. Проводили рятувальні роботи на водоймі. На швидкість одягали спеціальний костюм Л-1, що служить для захисту шкіри від небезпечних факторів ураження хімічною і бактеріологічною зброєю.

Нелегким, але азартним виявилося і подолання етапу «Бойове розгортання та гасіння пожежі», яке складалося з декількох підетапів. Естафета вимагала неабиякого фізичного загартування учасників, але участь в ній приймали й дівчата.

Загалом, чимало важких і складних дистанцій техногенного та природного характеру подолали юні рятувальники, перш ніж дійшли до фінішу. Умовні екстремальні ситуації вимагали від учасників зібраності, знань, швидкої реакції та гарної фізичної підготовки.

За результатами змагань у загальному підсумку почесне третє місце посіла команда Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №16, другими стали учні ЗОШ села Маркуші Бердичівського району. А переможцями обласного етапу названа збірна команда учнів загальноосвітніх закладів Баранівського району. Переможців змагання нагородили грамотами та футбольними м’ячами, а всі інші учасники за активну учать та особистий внесок у розвиток руху «Школа безпеки» були нагороджені заохочувальними грамотами.

Збірна команда учнів загальноосвітніх закладів Баранівського району представлятиме Житомирщину на XIV Всеукраїнському зборі-змаганні «Школа безпеки», який відбудеться у Харківській області на базі Національного університету цивільного захисту.






фото з сайту У ДСНС у Житомирській області

3 коментарі:

  1. Борис28.06.16, 14:45

    Молодці, що такі спритні, але хто вас так назвав? Це хіба хтось із жертв мультиплікату міг таке придумати, бо нормальний школяр мав би знати значення слова ПОСІПАКА в українській мові.
    ПОСІПАКА, и, чол. і жін., зневажливе. Прислужник, готовий допомагати в будь-яких діях, переважно. ганебних;
    Прислужник 1) (той, хто виконує чиюсь волю, прислужується комусь, виконує перев. дрібні, часто ганебні доручення), слуга, прихвостень, попихач, ПОСІПАКА, лакей, лакуза, холоп, холуй, раб, пес і т.п. - це цитата із Словника. Цей щокатий полковник, напевно, російськомовний і йому паралельно, що посіпака, що прихвостень, він українських книжок не читав, це точно, але ж ми не можемо принижувати самих себе, обзиваючи таких хороших дітей останніми словами...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.06.16, 21:55

      Діти молодці!!! Але не потрібно аж так критикувати. Житомирську область дійсно представлятимуть наші діти, команда має назву "ДТП" - діти теперішнього покоління.
      Може й не гарна назва ПОСІПАКИ, але ж перемогу здобули чесно,з 12 команд.
      Доречі Баранівський район представляли діти з Баранівської ЗОШ №2 та Кашперівської ЗОШ учениця (Христюк Юлія).

      Видалити
    2. Не лише діти молодці, але і дорослі, які їх навчили бути такими вправними, це безперечно. Але з назвами справді халепа, бо не про "гарно - не гарно" йдеться, а про елементарну грамотність. ДТП - передусім асоціюється з усталеною абревіатурою протокольного словосполучення "дорожньо-транспортна пригода" - теж негатив, але для когось і це прикольно. Якби проводились змагання із Сільського креативу, ми, напевно, теж мали б хороші шанси на перемогу...

      Видалити