27 червня 2016

У Баранівському районі чоловік вирощував на городі більше 400 рослин снотворного маку


Співробітники Баранівського відділення поліції виявили та вилучили з присадибної ділянки 53-річного жителя села Смолдирів Баранівського району 420 рослин снотворного маку.

Про це повідомдяє відділ комунікації ГУНП у Житомирській області.

"Під час проведення профілактичних заходів «Мак» працівники Баранівського відділення поліції оглянули присадибну ділянку 53-річного жителя села Смолдирів. Серед городини правоохоронці виявили та вилучили 420 рослин снотворного маку. Нині усе вилучене направлено на дослідження", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ст.310 ч.1 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом, піврічним арештом або обмеженням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, на минулому тижні поліцейські виявили та вилучили з присадибної ділянки жителя села Кашперівка Баранівського району понад 200 рослин снотворного маку.

Немає коментарів:

Дописати коментар