18 травня 2016

Якісний стан води у річці Хомора Баранівського району погіршився


18 травня стали відомі результати додаткових досліджень води з річок Случ та Хомора. За результатами інструментально-лабораторних вимірювань, якісний стан річки Хомора погіршився.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

За інформацією Житомирського обласного управління водних ресурсів, з метою контролю за якісним станом поверхневих вод у зв’язку з забрудненням річок, 11 травня лабораторією моніторингу вод та ґрунтів Житомирської гідрогеолого-меліоративної експедиції відібрані додаткові проби води з річок Случ і Хомора від кордону Хмельницької і Житомирської областей до міста Новоград-Волинський. За результатами інструментально-лабораторних вимірювань якісний стан річки Хомора порівняно з 26 квітня погіршився.

У відібраних пробах в річці Хомора спостерігається перевищення граничнодопустимих концентрацій БСК5 (біохімічного споживання кисню), заліза, марганцю, визначається порушення кисневого режиму, фіксується зниження вмісту кисню.

фотокопія з сайту Житомирської ОДА

Нагадаємо, 13 травня мертву рибу з річки Хомора передали у прямому ефірі житомирського телеканалу представникам Понінківської картонно-паперової фабрики.

5 коментарів:

  1. Анонім19.05.16, 19:07

    Якась дивна річ, чим більше йде боротьба із забруднювачами- тим інтенсивніше іде саме забруднення... Вони ніби знущаються з усіх цих комісій, скидаючи у річку лайна ще більше. Вода у Хоморі вже тече як сивуха на колір. Що далі?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.05.16, 19:39

      Далі буде жара, мало дощів і Случ вже не справлятиметься з "сивою" Хоморою і стане така сама - сива і мертва. А далі, привіт Горинь!

      Видалити
    2. Саша М.21.05.16, 08:50

      100%. Але всі яогось тільки на фабрику женуть, а те що восьмитисячна Понінка туди напряму щодня гадить, то це нічого. Послухайте Савчука на відео, він же все розказав. І про виділені мільйони на очисні, і про те, що їх розікрали і там по факту нічого не зроблено. Чому голова Понінки досі не притягнутий до відповідальності?

      Видалити
    3. Анонім21.05.16, 20:27

      А про те, що в нашій Баранівці тільки близько 1000 дворів підключені до каналізації, а решта 4000 дворів так само гадить Савчук чомусь змовчав? Понінка хоч і восьмитисячна, але там в основному приватні будинки, як і в Баранівці. А біля них - вигрібні ями. Такі ж самі, як і по всій нашій Баранівці! У нас теж у будівництво каналізації в Зоряному та Царському Селі вклали мільйони, але нею майже ніхто не користується а всі зливають нечистоти в канави.

      Видалити
  2. Анонім23.05.16, 16:25

    А куди зливаються нечистоти з автобані душка в заготконторі?

    ВідповістиВидалити