19 квітня 2016

Екологічний стан річки Хомора не стабілізувався, - робоча група


Екологічний стан річки Хомора не стабілізувався: вода у водоймі сіро-зеленого кольору зі стійким затхлим запахом, у воді знаходиться невідома речовина, яка осідає на дні річки і на водоростях.

Такого висновку дійшла робоча група з Житомира, яка 18 квітня прибула у Баранівку, щоб дослідити всі обставини забруднення водойм.

18 квітня відповідно до рішення позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, робоча група організувала роботу безпосередньо на місці події.

Прибувши у Баранівку та провівши зустріч з представниками місцевої влади, громадськості, прокуратури, санепідемстанції, екологічної і ветеринарної служб, робоча група перевірила стан річок Хомора і Случ та дійшла висновку, що їх стан не стабілізувався.

"За даними робочої групи, екологічний стан річки Хомора не стабілізувався: вода у водоймі сіро-зеленого кольору зі стійким затхлим запахом, у воді знаходиться невідома речовина, яка осідає на дні річки і на водоростях. На березі річки Случ знаходиться масове скупчення загиблої риби та раків. Заборонено купання, вилов риби, використання води для технічних потреб та напування худоби", - йдеться у повідомленні на сайті Житомирської ОДА.




Про всі обставини та наслідки забруднення річок Случ і Хомора розповіли під час зустрічі представники місцевої прокуратури, екологічної інспекції, санепідемслужби та міськради.





Житомирська ОДА підготувала та направила листи в Кабмін та Мінекології щодо надання дозволу на проведення позапланової перевірки "Понінківської картонно-паперової фабрики", а також призупинення її діяльності до виконання вимог природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, у Баранівському районі через забруднення води оголосили надзвичайну ситуацію, місцева прокуратура почала перевіряти, хто забруднив річки Случ та Хомору, а голова Житомирської ОДА звернувся до мешканців з приводу надзвичайної ситуації.

1 коментар:

  1. Анонім21.04.16, 09:33

    Да.... Дві таблички коло зарічанської кладки, аналіз води в якому окрім малої концентрації кисню більш нічого конкретно не визначили, та посиденьки в кабінетах ось і все що зроблено. Доречі, що це за така "бумажно-паперова " фабрика про яку розповідав Федорчук?
    В інших регіонах розумні керівники в першу чергу організовують міроприємства по ліквідації наслідків замору риби, для цього виділяється техніка та люди, всю цю мертву рибу та раки забирають з річки й утилізовують. У нас же все так і залишили - нехай гниє прямо в річці та розповсюджує ще й інфекції біологічного характеру.

    ВідповістиВидалити