22 квітня 2016

Причини загибелі риби та бобрів у річці Случ Баранівського району не встановлені


За результатами досліджень біологічного матеріалу риби та бобра, проведених Житомирською регіональною лабораторією ветеринарної медицини, причини смерті фауни із забруднених річок не встановлені.

Про це повідомляє сайт Житомирської облдержадміністрації.

«За результатами досліджень біологічного матеріалу (риби, бобра), проведених Житомирською регіональною лабораторією ветеринарної медицини, причини смерті фауни із забруднених річок не встановлені. Адже доставлені паренхіматозні органи (печінка, підшлункова залоза, слинні залози, легені, нирки) бобра для проведення бактеріологічного та патологоанатомічного дослідження не придатні (настільки були пошкоджені). Однак у зразках риби встановлено перевищення рівня  pH, масової частки свинцю, кількості завислих речовин, амонійного азоту та нітратів», – йдеться в повідомленні. Для встановлення остаточної причини масової загибелі риби необхідне проведення спеціальних отруто-хімікатних досліджень. Тому сьогодні, 22 квітня, будуть відібрані проби води та органічних речовин кількома київськими інститутами для проведення більш повного лабораторного дослідження. Ситуація щодо стану забруднення води в річках Хомора та Случ, а також щодо якості питного водопостачання в містах Баранівка і Новоград-Волинський  перебуває на постійному контролі Держсанепідслужби.», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, забруднення річок Случ та Хомора не вплинули на питну воду у Баранівці.

3 коментарі:

  1. Анонім22.04.16, 19:58

    Риба, раки,бобри та інші істоти самозадихнулися в знак протесте проти агресії путіна...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.04.16, 23:57

      Вже i Путiна до Понiнки прицепили,то може це вiн нас травить,чи як?Нiхто,нiчого не може вдiяти з цiэю проблемой,то тодi наХ** спалити цi фабрики з такими директорами....Вони своiх дiтей по кордонах возять вiдпочивати,а у наших дiтей була рiчка i теi не стало.... Тут бiльше нiчого сказати крiм "матiв"

      Видалити
    2. Анонім24.04.16, 00:08

      Житомирській обладміністрації дали команду "спустити на тормозах". А хто може дати команду обладміністрації?

      Видалити