15 квітня 2016

У Баранівському районі через забруднення води оголосили надзвичайну ситуацію


У Баранівському районі оголосили надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня. У річці Случ масово гине риба, раки вилазять на берег, а 15 квітня знайшли мертвими диких качок і бобрів.

У зв’язку з забрудненням річок Случ і Хомора районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій заборонила жителям Баранівського району використовувати воду з річок для будь-яких потреб.

"Шановні жителі району! З 14 квітня 2016 року оголошено надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня у зв’язку із забрудненням р. Случ, р. Хомора. Суворо забороняється використовувати для будь-яких потреб воду з річок, напувати тварин, споживати в їжу рибу", - йдеться у повідомленні на сайті Баранівської РДА.

Як повідомили місто Баранівка читачі, масову загибель риби на річці Случ та раків, які сотнями вилазили на берег, помітили вранці 14 квітня. А вже 15 квітня на березі річки Случ знайшли мертвими диких качок і двох бобрів, проби біоматеріалу з яких ветеринари відібрали та мають доправити на дослідження у Житомир.




відео Валерія Сокорєва, фото Віктора Пулковського

Нагадаємо, за висновками екологів, річку Хомора отруїло підприємство з Хмельниччини.

8 коментарів:

  1. Хто буде відповідати за це все!!!!! Штраф за вилов одного!!! Рака становить 200грн,а що зробити з під....ми які це зробили? Вішати падлюк, люди просніться!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Невже складно подивитися в ЄДР принаймні номінальних власників Понінківської паперової фабрики.
      Прокуратура це все точно бачить.


      КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) ЗАСНОВНИКА ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ, ЯКЩО ЗАСНОВНИК - ЮРИДИЧНА ОСОБА - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОБ'ЄДНАНА КАРТОННА КОМПАНІЯ" (КОД ЄДРПОУ 36813071) - ЛОБОВ МИКОЛА ІГОРОВИЧ, ПАСПОРТ СЕРІЯ ЕР № 150962, ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ ЗА АДРЕСОЮ - 54000, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛ., МІСТО МИКОЛАЇВ, ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОН, ВУЛИЦЯ 6 ПОПЕРЕЧНА, БУДИНОК 5.
      КІНЦЕВИЙ БЕНЕФІЦІАРНИЙ ВЛАСНИК (КОНТРОЛЕР) ЗАСНОВНИКА ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ, ЯКЩО ЗАСНОВНИК - ЮРИДИЧНА ОСОБА - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ОБ'ЄДНАНА КАРТОННА КОМПАНІЯ" (КОД ЄДРПОУ 36813071) - ЛОБОВА СВІТЛАНА ІСААКІВНА, ПАСПОРТ СЕРІЯ ЕР № 206426, ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ ЗА АДРЕСОЮ - 54000, МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛ., МІСТО МИКОЛАЇВ, ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОН, ВУЛИЦЯ 6 ПОПЕРЕЧНА, БУДИНОК 5.

      Видалити
  2. Взірвати н..уй ту фабрику,а керівництво у річку загнати по шию,і хай сидять під наглядом народу

    ВідповістиВидалити
  3. Люди добрі давайте робити якісь мітинги біля тої довбаної фабрики!Зупинимо роботу фабрики

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім16.04.16, 12:16

    Очі вам замилюють тою фабрикою, вони мають усі дозвільні документи та систему фідьтрації. Задайтесь питанням, чому їх місцева влада меньше кіпішує ніж Баранівська. Там немає очисних споруд!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім16.04.16, 14:19

    прокуратура і нацполіція порушила карне провадження.

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім16.04.16, 15:56

    Відкрийте очі.... Це не річка гине, і не риба з раками, це гине УКРАЇНА...

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім16.04.16, 21:02

    Чи допоможуть фільтри для очистки води з крана? и що робити далі????

    ВідповістиВидалити