12 березня 2016

У Житомирській області посадовці лісгоспів привласнили більше 1 млн грн


Службові особи лісових господарств Житомирської області разом з підрядниками впродовж 2012-2014 років привласнили понад 1 млн грн за роботи, які безкоштовно виконували їхні підлеглі.

Про це з посиланням на ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира від 8 лютого 2016 року повідомляють Наші гроші.

«Як встановило слідство, держлісгоспи Житомирської області укладали фіктивні договори про придбання послуг з рядом підприємств. Фактично придбані послуги виконували самі лісові господарства, а державні кошти виводилися в тіньовий обіг та привласнювалися», - інформує видання.

«Упродовж 2012-2014 років ряд лісових господарств Житомирської області, а саме: ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство», ДП «Овруцьке лісове господарство», ДП «Баранівське лісомисливське господарство», ДП «Олевський лісгосп АПК», ДП «Олевське лісове господарство», ДП «Коростенсське лісомисливське господарство», ДП «Лугинське лісове господарство», ДП «Коростишівське лісове господарство», ДП «Білокоровицьке лісове господарство», ДП «Малинський лісгосп АПК», ДП «Радомишльський лісгосп АПК», ДП «Городницьке лісове господарство», ДП «Словечанське лісове господарство», ДП «Попільнянське лісове господарство» та ДП «Житомирське лісове господарство» під виглядом придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти укладають фіктивні договори про придбання послуг з рядом підприємств, причому фактично придбані послуги виконуються самими лісовими господарствами, а державні кошти виводяться в тіньовий обіг та привласнюються службовими особами вищезазначених державних лісогосподарських підприємств. Таким чином, службовими особами лісогосподарських підприємств у вказаний період часу привласнено державних коштів на суму понад 1 000 000 грн., чим заподіяно шкоди державі в особливо великих розмірах», - йдеться в наведеному в ухвалі клопотанні слідчого житомирської поліції Ляшевича.

Слідство вказує, що одним із підрядників лісгоспів було ТОВ «Транспортно-лісові інвестиції України». Слідчі встановили, що значну частину робіт для «Народицького спецлісгоспу» виконували місцеві мешканці і працівники лісгоспу, які отримували мінімальну зарплату. Разом з тим майже всі державні кошти за надані послуги перераховувалися на пов’язані підприємства, у т.ч. приватне підприємство «Індустріальна компанія «Магнат». Суд надав слідчим доступ до документації останнього.

Варто зазначити, що керівники двох з вищевказаних лісових господарств – Городницького та Малинського – є депутатами Житомирської обласної ради. За інформацією сайту облради, депутат Віктор Мельник від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» є директором державного підприємства «Городницьке лісове господарство», а його колега по фракції та депутатському кріслу Олег Дзюбенко – директором державного підприємства «Малинське лісове господарство».

Як інформують Наші гроші, ТОВ «Транспортно-лісові інвестиції України» у 2010 році заснували волиняни Ольга Колошко та Олег Рабчун. У 2011 році директором фірми був тодішній депутат Ківерцівської райради (Волинська обл.) Микола Салівончик, який також очолював комунальне підприємство «Ківерціліс». З 2012 року він керує Рокитнівським держспецлісгоспом (Рівненська обл.). Надалі засновниками компанії ставали лондонська компанія «Magnat Multinational Ltd» (засновником був Богдан Мітько, директором – новозеландець Ян Тейлор), а також Віталій Малюк і Наталія Завальна. Нинішнім засновником і директором компанії, яка торік змінила назву на ТОВ «Індустріальна компанія «Крона», є киянин Олександр Колосюк.

ТОВ «Транспортно-лісові інвестиції України» у 2011-2012 роках отримало від держлісгоспів замовлень на суму 66,35 млн грн.

Засновником і директором ПП «Індустріальна компанія «Магнат» був Руслан Дегтяр, а з 2015 року – Степан Ляпка з Алчевська Луганської області на непідконтрольній Україні території.

Житомир.info

6 коментарів:

  1. Анонім14.03.16, 12:15

    Хто як може так і краде

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім14.03.16, 14:38

    Що хочуть те і роблять

    ВідповістиВидалити
  3. Семен14.03.16, 16:03

    Це лише гичка того хрону, що загадив весь город. Зміни будуть!

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім14.03.16, 21:15

    очень интересно

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім19.03.16, 11:59

    ...і Баранівський район попав...Цікаво, а директору дадуть премію, якщо він найде винуватців серед підлеглого персоналу?

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім22.03.16, 13:38

    холодильник главний злодюга в райони

    ВідповістиВидалити