20 лютого 2016

У міськводоканалі вирахували собівартість водопостачання та водовідведення у Баранівці


За підрахунками міськводоканалу, собівартість водопостачання на 2016 рік становить 11,82 грн за 1 м³, водовідведення - 14,58 грн за 1 м³ при наявних обсягах наданих послуг та затратах на них.

Такі дані озвучив 16 лютого під час засідання у міськраді виконуючий обов’язки директора комунального підприємства «Баранівка міськводоканал» Юрій Дерев’янко, - повідомляє сайт Баранівської міської ради.

фотокопії з сайту Баранівської міськради 

Як зазначено у повідомленні, свої розрахунки та висновки щодо тарифів на водопостачання та водовідведення також має зробити експерт з аудиту Міжнародного республіканського інституту Надія Стасюк, яка прибула у Баранівку на запрошення міської ради.

Нагадаємо, 26 лютого у міському Будинку культури мають відбутися громадські слухання, під час яких хочуть погодити тарифи на водопостачання та водовідведення на 2016 рік.

8 коментарів:

  1. Анонім23.02.16, 14:16

    Нічого собі! Удвічі хочуть підняти тарифи на воду й каналізацію! А де були раніше? Субсидія буде надаватися до 1 травня, а тут - бац і сюрприз від мерії: замість 13,20 грн. за куб води і стоків - 26,40грн.! Оце такий Богом обраний мер? Побійтеся Бога!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.02.16, 15:19

      А що дивного? Мерія більше не хоче платити водоканалу різницю в тарифах. Треба на людей все повістити. А як це зробити? Засвітити "необхідну" ціну, дати їй підтвердження від якихось "експертів", потім слухання для галочки провести і затвердити все це діло на сесії. І будете платити скільки скажуть і нікуди не дінетесь, бо ви баранивчанах.

      Видалити
  2. Це ж треба було за 40 тис. грн. залучати сторонніх фахівців для проведення аудиту Міськводоканалу. Краще ці кошти витратили б на різницю тарифів - людям здешевили б з 26 грн. за куб до 17 грн. Знову Душко щось крутить. Мало бухгалтерів у міськраді? Кемпала мало? Люди вам зроблять нові тарифи - готуйтесь добре. В усіх країнах світу комуналка галузь дотаційна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім23.02.16, 16:23

      За експертизу платила не міська рада. Це були кошти якогось інституту.

      Видалити
    2. Анонім23.02.16, 17:35

      Мова не про експертів і хто їм платив, а про те, що на людей хочуть повісити ВСЕ, прикриваючись надуманою необхідністю. Дотаційну, як правильно зауважили вище, галузь наш розумний мер вішає на людей і люди це "хавають".

      Видалити
    3. Анонім23.02.16, 21:51

      А чого не вішати коли хавають? І цього разу схавають. Отара. Та й чабан не далеко втік. Запрошувати експертів - це розписатися у власній недолугості порахувати собівартість і домовитись з громадою як розділити витрати.

      Видалити
  3. Анонім23.02.16, 16:18

    То що там у вас за бугалтерія? самі не можете перевірити роботу того Каналу? То чого вас на той курорт сільради тягне. Покажіть роботу а не премію в 200 %, а потім дурнів з інших робете. Скажіть Вельчинському він пришле вам гарних спеців, якщо своїх мало.

    ВідповістиВидалити
  4. Може я щось не розумію,але в 14 році витрати становили 16.04 грн за м3,зараз пропонують 14.58грн, так поясніть будьласка різницю ,тоді вистачало коштів,а зараз на об*єм стоків коштів не вистачає? Чи все зїв аудит?Кому непонятно,тоді,це при Янику ,вистачало,а зараз,ні.Поясніть,це типа корозія(ой корупція) зїла,чи нас за дурнів мають.Скільки з нас мають вичавити?

    ВідповістиВидалити