12 січня 2016

У Баранівському районі горе-батько більше 10 років не платив аліменти


За позовом прокуратури Баранівського району суд прийняв рішення про позбавлення батьківських прав 43-річного чоловіка та стягнення з нього аліментів, які горе-батько не сплачував протягом більше 10 років.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

"За позовом прокуратури Баранівського району судом прийнято рішення про позбавлення батьківських прав 43-річного чоловіка та стягнення з нього аліментів у розмірі 30 % від необхідного прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку", - йдеться у повідомленні.

Йдеться про те, що батько неповнолітнього, у порушення Закону України «Про охорону дитинства», протягом більше 10 років не займався вихованням свого сина, не піклувався про його здоров`я, духовний та моральний розвиток, навчання тощо.

Крім того, від народження сина не надавав ніякої матеріальної допомоги, хоча зобов’язаний, відповідно до ст. 180 СК України, утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Оскільки законний представник неповнолітнього (мати безвісти зникла) бабуся-пенсіонерка не в змозі оплатити послуги адвоката, а орган опіки і піклування - виконавчий комітет Кам`янобрідської селищної ради не має спеціаліста з юридичних питань, прокуратура району стала на захист інтересів неповнолітнього та через суд поновила його права.

3 коментарі:

  1. Анонім13.01.16, 08:18

    Чим займалася весь цей час виконавча служба, просто ходила на роботу і чай по кабінетах "сьорбала"?

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім15.01.16, 11:45

    ще раз повторюю свое пистання: чим займалася весь цей час виконавча служба? чи тільки відвідували роботу і чаювали собі по кабінетах?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.01.16, 11:08

      Не треба в усьому звинувачувати лише виконавчу службу. Мати дитини наприклад могла забрати з виконавчої служби документи про стягнення аліментів, написавши відмову. Дивно також,чому бабуся порушила тільки позов про позбавлення батьківських прав батька, якщо мати також безслідно зникла й не бере участі у вихованні свого сина. Обоє батьків мають брати участь у вихованні своїх дітей і обоє батьків повинні сплачувати аліменти на утримання своєї дитини, якщо вони не беруть участі у її вихованні! Хіба не так?

      Видалити