13 січня 2016

Баранівських водіїв попереджають про погіршення погодних умов


За повідомленням Гідрометцентру України, на території Житомирської області очікується зміна погодних умов: зниження температури повітря як вдень, так і вночі, на дорогах можлива ожеледиця.

Про це місто Баранівка повідомили у Баранівському відділенні поліції.

14 січня очікується до 1 Сº морозу вдень, на вечір – пониження температури повітря до мінус 6 Сº, що може супроводжуватись утворенням ожеледиці. Можливі опади у вигляді снігу.

Правоохоронці закликають водіїв, по можливості, обмежитись у використанні власного автотранспорту, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

"Пам’ятайте, що в умовах снігопаду чи дощу різко знижується видимість на дорогах, тому дотримуйтесь швидкісного режиму, безпечної дистанції та інтервалу. Під час руху на мостах будьте особливо обережними та уважними", - йдеться у повідомленні.

Зупинку транспортного засобу варто здійснювати лише на добре видимих ділянках дороги в дозволених місцях. Ні в якому разі не здійснювати різких маневрувань.

Також слід пам'ятати, що на слизькій дорозі найбільш ефективне перервне гальмування, коли декілька разів натискають на педаль, не доводячи колеса до сковзання. Крім того, на слизькій дорозі доцільно гальмувати не вимикаючи зчеплення - це зменшує ризик заносу.

"Зверніть увагу, що в умовах недостатньої видимості пішоходи гірше орієнтуються на дорозі та не завжди помітні. Існує загроза, що люди, які рухаються поблизу автошляху або переходять його, можуть посковзнутися і впасти, тому, наближаючись до пішохідних переходів, знижуйте швидкість до мінімуму", - нагадують правоохоронці.

Немає коментарів:

Дописати коментар