11 січня 2016

Баранівські ялинки прикрашали оселі на Херсонщині та Одещині


Ялинки Баранівського лісомисливського господарства, реалізовані у ході передноворічної ялинкової кампанії, прикрашали оселі на Одещині, Київщині, Дніпропетровщині, Миколаївщині та Херсонщині.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Майже 50 тисяч ялинок реалізували лісівники Житомирщини у ході передноворічної ялинкової кампанії. Цей показник фактично не відрізняється від минулорічного. Як і минулого року, наші новорічні красуні поїхали прикрашати оселі на Київщину, Дніпропетровщину, Миколаївщину, Одещину та Херсонщину. В цьому році найбільше користувалися попитом хвойні деревця з Білокоровицького, Народицького, Радомишльського та Баранівського лісгоспів – там їх продано найбільше", - йдеться у повідомленні.

Весь реалізований хвойний молодняк виростили на спеціальних плантаціях новорічних ялин та отримали в ході рубок догляду. Не змінилися і ціни ялин: в середньому по 35 грн за деревце. Та навіть незважаючи на таку ціну, знайшлися бажаючі ялинку просто поцупити.

"Майже 700 працівників лісової охорони постійно проводили рейди з охорони хвойних плантацій. В ході цих рейдів виявлено 13 фактів лісопорушень, чим лісовому господарству нанесено шкоду на 3,2 тисячі гривень. Всю суму уже відшкодовано. Крім цього, сплачено ще й 1,2 тисячі гривень штрафів", - зазначає прес-служба.

Немає коментарів:

Дописати коментар