11 листопада 2015

За жовтень у Баранівському районі народилося 30 немовлят


За жовтень у Баранівському районі народилося 30 немовлят: 13 хлопчиків і 17 дівчаток. Найпопулярнішими іменами, якими батьки назвали своїх дітей у жовтні, були Софія, Поліна та Євген.

Про це місто Баранівка повідомила начальник РВ ДРАЦСу Ольга Сус.

Серед рідковживаних жіночих імен, які були зареєстровані у жовтні відділом РАЦСу: Саманта, Еріка, Ліана та Аріна, серед чоловічих - Дамір.

"У жовтні трьом дівчаткам батьки обрали ім'я Софія, двом - Поліна. Також є ще два Євгена серед хлопчиків. Решта імен використані по одному разу, серед дівчаток це Катерина, Вікторія, Владислава, Анастасія, Іванна, Яна, Вероніка, Віталіна, Саманта, Ліана, Аріна та Еріка, а серед хлопчиків - Кирил, Петро, Артем, Антон, Мирон, Назар, Даниїл, Михайло, Дамір, Сергій та Максим", - розповіла Ольга Сус.

Водночас у відділі РАЦСу зазначили, що єдиним обмеженням при реєстрації є лише вимога давати дитині не більше двох власних імен.

Однак, кількість імен не обмежується у тих випадках, коли мати і (або) батько дитини належать до національних меншин і порядок присвоєння імені є звичаєм конкретної з них.

У разі відсутності при державній реєстрації народження згоди батьків щодо присвоєння дитині власного імені спір вирішується органами опіки й піклування або судом.

1 коментар: