10 листопада 2015

У Мирославлі з'ясовували обставини переходу церкви до УПЦ Київського патріархату


5 листопада у село Мирославль Баранівського району завітали гості з Житомира. Метою їхнього візиту було з’ясування обставин зміни конфесійної належності релігійної громади села.

Про це повідомляє сайт Баранівської райдержадміністрації.

В середині жовтня на ім’я голови облдержадміністрації Сергія Машковського була надіслана заява від релігійної громади про перехід Хрестовоздвиженського храму села Мирославль у підпорядкування Української православної церкви Київського патріархату.

У заяві говориться про можливість реєстрації Статуту Свято-Крестовоздвиженської парафії села Мирославль Житомирської єпархії Української православної церкви Московського патріархату у новій редакції. Рішення про зміну конфесії релігійна громада села ухвалила на загальних зборах віруючих ще 8 липня цього року. За перехід Хрестовоздвиженського храму села Мирославль у підпорядкування Української православної церкви Київського патріархату тоді проголосували усі 62 жителі села, які взяли участь у зібранні.

5 листопада головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Олександр Пивоварський та представник Української православної церкви Київського Патріархату - помічник архієпископа Житомирського і Овруцького Ізяслава о.Мирон Ленарт побували в селі, аби переконатися в одностайності рішення людей перейти в Українську православну церкву Київського патріархату й в тому, що міжконфесійний конфлікт у селі відсутній.


фото Валентини Муравської
Нагадаємо, 27 вересня у селі Мирославль відзначили 110 річницю освячення церкви.

Немає коментарів:

Дописати коментар