26 серпня 2015

На День Незалежності у Баранівці молилися за мир в Україні


24 серпня в день 24-ї річниці Незалежності України у Баранівці відбулася хресна хода, після чого на площі Волі близько двох сотень людей взяли участь у спільній молитві за мир у нашій державі.

Долучитися до ходи могли усі охочі. Розпочалася вона о 19:30 біля Римо-католицького костелу. Тривала хода близько півгодини, її маршрут пролягав вулицею Першотравнева у напрямку до площі Волі у центрі міста.

Очолили ходу кілька десятків священнослужителів Української православної церкви Київського патріархату та Римо-католицької церкви.

Після хресної ходи на площі Волі відбулася молитва за мир і спокій у нашій державі та вшанування пам'яті героїв України, які поклали своє життя за її незалежність.













64 коментарі:

  1. Анонім27.08.15, 14:20

    І що дійсно немає коментарів?

    ВідповістиВидалити
  2. Земляк27.08.15, 22:23

    Дуже радий, що у Баранівці День незалежності відзначили так духовно і патріотично.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. земляку27.08.15, 22:55

      Прикро, що отець Роман відмовився від спільної молитви за мир у нашій державі, аргументувавши свою відмову словами: "...мені є з ким молитися...", мимоволі хочеться додати - поки що є...

      Видалити
    2. поки ще є ,бо ще несуть на патрони гроші...28.08.15, 17:00

      отець роман тільки збирає гроші на патрони ..... а молитви за мир від нього не дочекаємося , робіть народе висновки ... а як вони москальські отці рвали на собі сорочки проти української церкви у Мирославлі, перед Петрами... то був жах ... і ліснички їм так дуженько допомагали , диву даєшся скільки в УКРАЇНІ запроданців ще є.

      Видалити
    3. Анонім02.09.15, 09:50

      Блажен муж, иже не иде на совет нечестивых, и на пути грешных не ста, и на седалищи губителей не седе; но в законе Господни воля eго, и в законе eго поучится день и нощь. И будет яко древо насажденое при исходищих вод, eже плод свой даст во время свое, и лист eго не отпадет; и вся, eлика аще творит, успеет. Не тако нечестивiи, не тако; но яко прах, eгоже возметает ветр от лица земли. Сего ради не воскреснут нечестивiи на суд, ниже грешницы в совет праведных. Яко весть Господь путь праведных, и путь нечестивых погибнет.

      Видалити
    4. по волі божій ,кожному по його заслугам...02.09.15, 19:45

      Отче, чи хто там з ононімів, на кацапсько- ординській мові мало що зрозуміло .... а ви на українській напишіть цю молитву ,за вами сотні підуть... якщо це отець Роман писав ,то це ще поправимо ,а якщо лановий то це капець, він по українському не напише ...і не личить блаженному мужу, ховатися за анонімом....анонім то і є нечестивий...і з його прахом теж земля поставить питання...

      Видалити
    5. Тільки для Вас,Вельмишановний поважний пане02.09.15, 22:10

      1 Блажен муж, що не йде на раду нечестивих, і на путь грішників не стає, і на зборищі губителів не сидить.

      2 Але в Законі Господнім воля його, і Закону Його повчається день і ніч.

      3 І буде він як дерево, посаджене при витоках вод, що плоди свої дає в час свій і лист його не опадає, а все, що він робитиме, буде успішним.

      4 Не так нечестиві, [не так]: вони як порох, що вітер змітає [з лиця землі].

      5 Тому не встоять нечестиві на суді, і грішники на зібранні праведних.

      6 Бо знає Господь путь праведних, а путь нечестивих загине.

      Видалити
    6. Вважаю , що пункт третій молитви господньої якраз шановний підходить до Ваших дій, на данний момент ,щиро Вам вдячний за викладення молитви на українській мові. В УКРАЇНІ, мусить бути церква українська і крапка. Думаю що конче Ви будете надалі провісником перейменування церкви в Баранівці, в українську. Значить, не все ще пропало , самі майбуть бажаєте переходу в українську церкву ,зрозуміло що статус не дає . Хрестна хода не була шляхом грішників і зборищем губителів , так не можна порівнювати,це може являтися гріхом. Нечестивим є гундяєв з його цигарковим бізнесом який він проводить через церкви кацапського патріархату, і та зброя яку вилучали в данних церквах, на донеччині і луганщині.Так що Всевишній ,і тільки Він нам всім вкаже , хто був нечестивим хто грішником , хоча грішники ми всі , а хто більш менш праведні дії робив. Всього Вам найкращого.

      Видалити
    7. Це перед ким ти тут розшаркуєся, друже? Здається, що перед гундяєвським попом, спроможним перекласти на українську лише "близко к тексту", і який ототожнює нас з нечестивими губителями. Всі тексти Святого Письма вже давно мають досконалий переклад українською мовою і мільйони українців, не лише на рідній землі, ними зачитуються.

      Видалити
    8. і ТАМ і ТУТ03.09.15, 13:44

      я не розшаркуюся , але все таки думаю що навіть гундяївські попи можуть правити по українському їм треба дати шанс вони ж цього хотять , але серед нашого люду багато запроданців є, і так виходить " что им не с руки" їх пасуть несвідомі миряни ..... А щодо тієї молитви, що написав ананімний поп ,так треба ж було якось його змусити , цю молитву написати на мові УКРАЇНИ, і він написав, не судіть так бурно ТУТ , і не будемо судимі ТАМ,
      у кожної людини має бути шанс на виправлення... так що шановний ДРУЖЕ, не гоніть коней ,що би вони не були в милі... ординський патріархат показав і не раз своє єство , в ситуації як вони все роблять нечестиво, як проводять свої зборища губителів віри, і як становлять на шлях грішників ,вірян.

      Видалити
    9. Анонім03.09.15, 16:44

      Які ви НЕлюди! Навіщо чіпати отця Романа.Що він вам поганого зробив.Когось лічно з вас він обідив,образив?Ви самі цю Україну занехаяли а когось хочите зробити винним.Ви бачите в нього в оці тріску,а у свому бревна незамічаєте...

      Видалити
    10. Наталія03.09.15, 19:19

      Шановні критики! От якраз молитву за мир у нашій державі можна почути в Божому храмі на кожній літургії.Той хто туди ходить,то чує,як отець Роман молиться за мир на Україні.Якщо ви такі патріоти і рвете жопу за Україну,ви хоть одну молитву створили перед Богом? Це великий гріх судити отця!Вам ще прийдеться нераз звернутись до нього,земля кругла...

      Видалити
    11. Підтримую Наталію!!!

      Видалити
    12. Анонім03.09.15, 22:02

      А хіба хтось називав когось по імені? Якийсь Анонім взявся цитувати Євангеліє, ну, і добре. Хлопці висловили свої думки, і це нормально, і хлопці, ніби, теж адекватні, до чого ж тут жопа, Наталю? Цей "паркан" спеціально стаорений, щоб на ньому всяке писали, але якось неприємно читати в одній репліці про отця Романа, про мир в Україні, про Бога і, перепрошую, про ж...

      Видалити
    13. Прихожанин03.09.15, 22:15

      Звертаюсь до всіх хулителів ВІРИ. З БОГОМ жартувати не можна. ПОКАЙТЕСЬ.
      Патріоти! Моліться і вимоліть кожен хоч свою грішну душу у БОГА. І не зачіпайте Істинної УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ. ВАС було 200 чоловік а в Баранівці 12100 населення.11900- запроданці так по Вашому. А церковно-словянська мова створена рівноапостольними святими Кирилом і Мефодієм кацапсько -ординська. Вам не соромно -ПАТРІОТИ.
      ОРБРАЖАТИ ЗАЛЯКУВАТИ ГРАБУВАТИ КРАСТИ- ГРІХИ, в яких необхідно покаятись істинному християнину. БОГ милостивий і простив навіть розбійника на хресті. СПАСАЙТЕСЬ ВО ХРИСТІ.
      СЛАВА БОГУ !

      Видалити
    14. для аноніма і Наталії03.09.15, 23:28

      А отця Романа ніхто і не зачіпає і не судить , анонім написав молитву на старословянській мові,його попросили написати на українській він і написав, за що йому і подяка,але так повинно бути завжди,відправа повинна проводитися на українській мові . Тоді все буде very good.

      Видалити
    15. прихожанину та іншим, вдумайтеся04.09.15, 07:45

      ІСТИННОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ ніхто нічим не чіпає, навпаки по УКРАЇНІ більшість людей хочуть щоб церква стала українською. А щодо запроданців 11900 то можливови троха завищили ,але половина з цієї цифри є....на рахунок мови ви теж праві, нехай мовою Кирила та Мефодія відправа відбувається на їх території в кацапстані.Але все таки ж, правда погодьтеся , що як би відправа в церквах велася на українській мові більше людей розуміло би, про що йдеться в тій молитві.... а перебуваючи в церкві прислухайтеся ,як наші люди частенько так ляси точать коли йде відправа ,що часто заглушають батюшку, не можна почути що він говорить, чи то їм надоїло слухати ,чи вони не розуміють, про що та чи інша молитва, чи може в нашого люду така ментальність....в костелі та в деяких церквах українських такого не має,прийшла людина до церкви то вона мусить знати чого вона туди прийшла , а не ляси точити...

      Видалити
    16. Наталія04.09.15, 09:33

      Давайте будем МУДРИМИ,і недоказувати того, чого ми насправді незнаємо!

      Видалити
    17. прихожанину04.09.15, 10:41

      Килило і Мефодій створили абетку (букви, знаки) для позначення на письмі звуків, які ми використовуємо в своєму мовленні, т.з.кирилицю. Мову не може створити лише дві людини, брати жили в р-ні болгарського міста Солунь і говорили відповідно на діалекті тієї місцевості, тому філологи його називають «солунським діалектом». Ми мало щоб зрозуміли з того південномакедонського наріччя і тоді, а це 9-те століття, тому в результаті пристосувань і мовних трансформацій маємо тепер т.з.церковнословянську, яка свого часу стала чи не головним лексичним джерелом при становленні російського письма. А Кирило й Мефодій навряд би чи зрозуміли богослужіння в сучасній православній церкві, яке ведеться нібито їхньою мовою. Весь світ молиться рідною мовою.

      Видалити
    18. Класично колега выдповідає прихожанину ,супер ....

      Видалити
    19. школяр04.09.15, 22:26

      До речі, сучасне грецьке місто Салоніки, це і є рідна земля Кирила і Мефодія (тоді болгарське) Солунь, де їх сподвижницьку працю цінують надзвичайно. Зараз кожен може переконатись наскільки мова південних словян відрізняється від нашої східнословянської. А якусь церковнословянську там взагалі ніколи не чули, а коли, може, десь і чули, то не розуміли.

      Видалити
    20. Якусь"церковнослав'янську"?Яка у вас любов до храму!?Впевнена,що не відвідуєте храм,тільки перелистуєте нет,докази безглузді кидаєте в коментарі.Чи ж хтось з УПЦ МП лізе костели,до сектів ,розкольників,т.д..Будуйте собі УПЦ КП і моліться за філарета.Ніхто не проти.Чого лізите?Свій смрад розпускаєте?А за о.Романа ,як за рідного батька будемо відстоюємо і підтримувати!!!!!!!!"!!"""

      Видалити
    21. КРУГОМ05.09.15, 08:12

      БОГ нам всім суддя. Ви хлопці не відрізняєте Євангеліє від Псалтирі,а беретесь судити те в чому не розібрались.Залишмо мову . Бог є любов.А ненависть і зло- це протилежна сторона.І Божу заповідь НЕ ВБИЙ ще на відмінили. Київський патріархат -не церква, а політична партія створена комуністичним ідеологом Л.Кравчуком і самопроголошеним "Патріархом" М.Денисенко. І достойні комсомольсько-комуністичні нащадки Леніна,Дзержинського та ін залучають до неї людей прикриваючись мовою і при цьому є гонителями православної віри в Україні. Це просто переодягнені у вишиванки комуністи. Про совість віросповідування взагалі забули.СОРОМ.

      Видалити
    22. Баранівчанин05.09.15, 16:22

      А як на мене, то це МП став політичною партією, тільки не українською, і справа не лише в мові і вишиванках. Коли вже згадали ленінців, то теперішні комуністи і комсомольці чомусь оминають УПЦ КП, до московської церкви біжать показово, чи не по вказівці Зюганова. Наша мала громада прагне духовної єдності, а натомість вкотре бачить затяту демонстрацію зверхності керівництва МП. Що, чи кого ви ділите? Це ви нас ділите на праведних і нечестивих, на свідомих і несвідомих, на добрих і злих. Ви не лишаєте людям вибору. Хто ж має пам`ятати про совість віросповідування, розносячи якісь страшилки про гонителів православної віри в Україні. Слава Богу.

      Видалити
    23. Баранівчанину Баранівчанин05.09.15, 19:29

      Хто вас ділить, не вигадуйте .Ваша мала кашперівсько-климентіївська громада може приєднатись до нашої церкви тільки покаяння,бо ви розкольники і тільки тоді зможе мати духовну єдність з православною церквою. А погроза відібрати церкву - не якась страшилка,а кометарі Олександра і ТОРНАДО тут же.
      Навіки Богу Слава!

      Видалити
    24. будьте жителями Баранівки, а не .....чанами06.09.15, 07:17

      та ніхто, ні в кого , не збирається відбирати церкву, це бред який вперше розпустив лановий, а ви всі несвідомі підхопили.... церква як зібрання людей , ніким, ні в кого не відбирається , а розкольниками являються ,і являлися ті прихожани МП , які до цього часу ще не прозріли...люд прозріє з часом , і в церкві відправа БУДЕ проводитися на українській мові, на мові народу УКРАЇНИ , а москальсько - ординська мова з болгарським діалектом нехай звучит у кацапстані.... народе прозрій не носи гроші на патрони, кацапським сепарам ,які перераховуються для гундяєва ,які йдуть на озброєння всякого терористичного бидла на сході країни... люди не вже ви такі тупі???????????

      Видалити
    25. От зачепили болячку06.09.15, 14:19

      Не так буде як ти хочеш,а так як Бог дасть

      Видалити
    26. Люди добрі!Подивіться на Порошенка,його морда скоро в екран невлізе.З влади треба починати ,а не з мови.Нас і до війни робили нищими,а зараз ще більше.Подивіться як на Україні продається те що ми останнє відаєм.Риба гниє з голови а не з хвоста.А церкву і мову давайте залишимо у спокої...Повірте зараз не до цього.

      Видалити
    27. Премєр, між іншим ,вже свій перший мільярд заробив. Нещодавно святкував .

      Видалити
    28. Юро, чи хто ти тут, ти краще на свою "морду" уважніше придивись і постарайся знайти хоч кілька відмінностей від зображення примата.

      Видалити
    29. Це тому,хто про тупих...Ти взагалі хочаби Отче наш знаєш!?Репетує.А розкольники,це такі як ти,пхають свій ніс і диктують свої права!!!Де віки наші праотці молились за покоління.За віру відповіси перед Богом,що ти її ганьбиш.Не будуть тебе питати чи ти румун,чи українець!!""""""""""

      Видалити
    30. Прихожанин07.09.15, 11:37

      Зробили з церкви квіточку,то можна її вже загребти.Не в мові проблема,а в зависливих людей.Самі не живуть і комусь недають.Раз у рік сходять у церкву,або постоять під церквою,а репетують як бесноваті.

      Видалити
    31. ех,ба-ра-нів-чани...07.09.15, 20:34

      таня тобі вже до Шатровських треба, нехай випишуть йод пити , все що комусь бажаєш тобі вернеться сторицею...,а ОТЧЕ НАШ і не тільки, точно таня я за тебе краще знаю, бо тільки я молюся на українській мові ,а молитва ця ,да так гарно звучить на мові УКРАЇНИ ну просто заслухаєшся
      а ти прийди і послухай а потім зрівняєш... будеш таня іти до Шатровських захопи з собою прихожанина, йому теж не завадить...куди і хто має загребати церкву не тупіть, не будьте тупими люди...

      Видалити
    32. Наталія07.09.15, 22:53

      Таніна правда багатьом очі заколола.Якщо людина справедлива,то Бог на її стороні.Неможна міняти те,що було створено раніше,і не вам його розрушати!

      Видалити
    33. ПРАВДА08.09.15, 04:56

      ...і в наталії теж саме відхилення... шановна ще раз запитую, хто що має розрушати ?????
      І про яку ти таніну правду говориш, нічого ніхто не збирається міняти і що треба розрушати , просто відправа у церквах в УКРАЇНІ , ну повинна вестися на своїй рідній мові так і зрозуміліше і красивіше.... та наталя і таня самі не розуміють що хотять , про що йдеться в обговоренні.... чи може ви обидві і вам подібні ,не українці і українську мову, не вважаєте за рідну...таня і наталя ой тупите ,і не один я так думаю... чи може ви обидві то є одна особа... не тупіть... зніміться з ручного гальма...

      Видалити
    34. Анонім08.09.15, 07:55

      Шановний добродію,крім слова тупий в українській мові є ще багато кращих і милозвучнічих слів - добрий ,розумний, мудрий, поміркований, великодушний, щирий. Власні імена в українській мові пишуться з великої літери. Людей ображати не можна. У Бога не.має ні елліна ,ні іудея. Порятунок людських душ почніть з власної душі. Спасися сам і біля тебе спасуться тисячі.

      Видалити
    35. Наталія08.09.15, 09:02

      Дякую вам всім за увагу, приємно було з вами поспілкуватися.СПАСИ ГОСПОДИ !!!

      Видалити
  3. Анатолій28.08.15, 07:25

    А чому тут так багато не місцевих людей, вони приїхали Баранівку підтримати?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.08.15, 21:23

      Вони приїхали зробити те, на що у місцевих духу не хватає, а може і свідомості.

      Видалити
  4. Слово мав Правий Сектор області. Пристрелюються? Хто запросив?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.08.15, 21:55

      Краще з Правим сектором ніж з москальським попом.

      Видалити
    2. Це Ковальського друзі. Вони виявили солідарність. Ну нехай.

      Видалити
    3. Анонім09.09.15, 13:02

      А що в Ковальського і друзі ?

      Видалити
  5. Костя28.08.15, 23:27

    У Мирославлі теж на якесь свято молилися за мир в Україні, а потім церква перейшла в Київський патріархат. Не здивуюся, якщо Ізяслав на день Баранівки приїде перерізати стрічку на вході баранівської церкви...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олександр30.08.15, 23:43

      ну, може, не на день Баранівки, і, напевно, не цього року, але так буде...

      Видалити
    2. Скоріше вже.

      Видалити
    3. Дамо відпір Ізяславу,і т.д.Не хвилюйтеся,хлопці.Бог своїх не залишить!!!!!!Вам порада-творіть молитву за мир...Не зловживайте інтернетом...З нас Господь просить 3речі-не гніватись,всім прощати,не мати ненависті.Хіба це щось високе?Пробудіться,почніть із себе!Люди в інвалідних візках і Ті,йдуть до храму,при чому,мають щирі душі.Чи можуть вони для "показухи"?У нас все-автомобілі,суші,ресторани,санаторії.А ви за це встали і подякували Господу,перехрестившись?Чи вам тільки поза спинами плітки плести?Були б у вас такі душі як у о.Романа,світ змінився б.Беріть приклад.Підтримуйте православну віру-спасетесь.Будьте добрими.Господь з нами!!!"""""""""

      Видалити
    4. Наталія06.09.15, 09:40

      Шановні громадяни.Ви зайдіть в інтернет Житомир інфо,і подивіться яка там була хрестна хода! Скільки там людей було.І гундяївські попи (як ви говорите) молились за мир на Україні.

      Видалити
    5. Анонім06.09.15, 14:16

      Наталія - молодець! Спаси Господи !

      Видалити
    6. Анонім07.09.15, 13:18

      А чому ніхто не похвалить Таню? Говорячи словами Наталі, вона вже тут порвала все, що могла, а ніякої подяки, чи благословення не отримала. Таню, ти теж молодець, дай тобі Боже здорового глузду.

      Видалити
    7. ТАНЯ Також07.09.15, 20:03

      А Таня вам що поганого сказала.Дай Боже Їй здоров"я.
      А здорового глузду дай Боже всім , анонімам в першу чергу.

      Видалити
    8. таня супер тьотя07.09.15, 20:39

      таня ну дуже зарозумна молодчинка , але здоровий глузд її ще кращою зробив би... і я приєднуюся і прошу в БОГА танюшка тобі благого розуму...

      Видалити
    9. по волі божій,по його заслугам....08.09.15, 05:10

      а також здорового глузду всім таням з наталями і все буде good... думайте добре ,робіть добре , і буде вам добре ...душа і розум повинні бути українськими не будьте запроданцями...Боженьку теж видно , чи ми єдині, чи в нас іде розбрат, один одного кусає не розуміючи, що робить погано...ми молимося за свій народ, за свою УКРАЇНУ ,чи ми продалися .... Йому теж боляче за нас, так що думайте і добре думайте... не гнівіть БОГА...

      Видалити
    10. MEMENTO MORI08.09.15, 10:06

      Господи спаси і сохрани всіх православних християн! Слава Богу за все!

      Видалити
  6. Анонім30.08.15, 19:22

    Слихай мене костя , ти шо не розумієш що це таке , на таку тему неможна шуткувати , брихати або видумувати . Це є виликій гріх , подумай проце

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім31.08.15, 11:09

    Сторонникам Київського патріархату.
    Ви хоч раз на тиждень відвідуєте своїх "київських" батюшок, сповідаєтеся їм, причащаєтеся ?
    Я чомусь впевнений, що ні. Проте гучно репетуєте за філарета. Бог вам суддя. Всі ми будемо перед Богом

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім31.08.15, 12:19

      Підтримою!!

      Видалити
    2. сам себе підтримОю31.08.15, 14:02

      Можеш хоч тричі на день сповідатись чи московському попу, чи тещі – ефект для тебе буде один, бо ти живеш блазнем безродним, може, ще й гордишся стаканом москальської крові у собі, і таких як ти довкола ще чимало, проте, час спливає…

      Видалити
    3. Анонім01.09.15, 00:59

      Патріарх Філарет, до слова, особа непересічна, сильнішого теолога і управлінця на сьогодні в православній церкві можливо і нема, тому не варто демонструвати власне невігластво, апелюючи до Бога.

      Видалити
  8. Анонім31.08.15, 15:53

    Дорогі друзі. Знаєте в чому наша біда, в тому, що ми готові один одного принизити чи образити, а от підтримати один одного ніхто не хоче, в цьому і наша біда більш нічого вам сказати просто біда тай годі...............................................

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. теж анонім31.08.15, 23:46

      Наша біда передусім у звичці брести байдужим напівголодним стадом у заданому кимось здаля напрямку. А коли у когось виникають якісь інші думки, значить він починає мислити, аналізувати нову інформацію, дратуючи на початках безликий натовп, але люди потроху прозрівають, і це вже не наша біда, а тих, хто дотепер диктував нам свою волю. В полеміці не всім вдається обійтись без гострих фраз, але толерантності треба вчитись.

      Видалити
  9. Анонім31.08.15, 16:41

    Ти правий,для тебе час спливає.

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім02.09.15, 01:29

    Вас послухати, то коли за мир в Україні молилися, мабуть, треба було за деяких коментаторів ще окремо помолитися. От вде дійсно не дав бог декому розуму...

    ВідповістиВидалити