08 липня 2015

Прокуратура Баранівського району розслідує справу щодо ТОВ "Еко-Нова"


Прокуратура Баранівського району розпочала досудове розслідування щодо надання ТОВ "Еко-Нова" завідомо недостовірних відомостей з метою отримання ліцензії Мінекології на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

Про це 8 липня повідомили в Баранівській прокуратурі.

"Прокуратурою Баранівського району отримано інформацію про те, що будь-якої згоди, погоджень та дозволів на запуск утилізатора небезпечних відходів TOB «Еко-Нова» в орендованому приміщенні котельні бувшого льонозаводу контролюючі органи Житомирської області та органи місцевого самоврядування підприємству не надавали.

Очевидно, на підставі наданих підприємством завідомо недостовірних відомостей про наявність згоди органів місцевого самоврядування та виконавчої влади на розміщення утилізатора небезпечних відходів, відсутність зауважень громадськості, наявність передбачених законодавством умов (виробничих площ та устаткування в т.ч. санітарно-захисної зони 500м.) Міністерство екології та природних ресурсів переоформило та видало 04.08.2014р. ліцензію №288631 на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами (збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізацію), ТОВ "Еко-Нова" за відсутності передбачених законодавством дозвільних документів здійснило реконструкцію орендованого приміщення котельні бувшого льонозаводу та запустило лінію з утилізації пестицидів 1-3 класу небезпеки, чим створило загрозу для життя та здоров'я для працівників та жителів міста", - йдеться у повідомленні.


30 червня прокурором Баранівського району внесено відомості до Єдиного Реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ст.366 ч.1 Кримінального кодексу України (службове підроблення). Провадження досудового розслідування здійснює СВ Баранівського РВ УМВС України в Житомирській області.


Нагадаємо, 26 травня члени громадської ради по усуненню порушень в отриманні спеціальних дозволів на поводження з небезпечними відходами ТОВ "Еко Нова" вирішили встановити блокпост і перевіряти транспорт, який заїжджатиме на територію підприємства.

17 коментарів:

  1. Анонім08.07.15, 20:45

    Нє ну не дєбіли? Якийсь ларьок закривають та опечатують ща 5 хв а як до справжнього діла так поками позпочинають там щось

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім08.07.15, 22:28

    дякую депутатам та громаді за те що справа зрушила з місця... все ж таки нам з дітьми тут жити...

    ВідповістиВидалити
  3. оксана..08.07.15, 22:31

    Лід тронувся, може й справді толк буде.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім09.07.15, 11:45

    Якщо всі разом - то буде результат. Вельчинському плюс, також плюс депутатам, молодим хлопцям від палатки Ляшка (може дійсно він трохи цей гвалт заколотив). Душку скоріше мінус. Ну хтось же дозволив цю аферу на землях Баранівки зробити. Галя прокурор із запізненням почала діяти - вищі інстанції вже реагують. Все іде нормально. Скоріше нехай забераються від нас.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім09.07.15, 12:13

    Починаймо контролювати цей процес разом!

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім09.07.15, 12:13

    Було б дивно якби не клюпнули га........а на Душка........

    ВідповістиВидалити
  7. Карабас - Барабас09.07.15, 13:10

    Порада "аналітику" 11.45 перш чим щось писати - подумай, якщо є чим.

    ВідповістиВидалити
  8. Не чипайте радикалів. Що знову хочете побачити їх. Кажу зразу - декому сподобається... причому уже дуже бистро Карабас.

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім09.07.15, 14:48

    Оце мабуть одні лишились Ляшківці (Ковальський) - безбашенні, справедливі, патріоти, які не ідуть на поклон. А ми Вас не чипаємо. Ми чекаємо якого коника ви дальше викинете. Наприклад останні цікаві були. Тільки не обломайтесь бо вам дуже хочуть допомогти ваші партійні опоненти. Прокурора до себе в партію беріть. Чи ви вже там Пані ПГВ.

    ВідповістиВидалити
  10. Петрович09.07.15, 15:10

    Нормально!

    ВідповістиВидалити
  11. Василь С.09.07.15, 22:23

    генпрокуратура перевіряла... обласна прокуратура перевіряла... районна прокуратура перевіряла... обласна міліція перевіряла... екоінспекція та облекологія перевіряла... НІХТО НІЧОГО НЕ ВИЯВИВ
    а наша рідна баранівська міліція (Провадження досудового розслідування здійснює СВ Баранівського РВ УМВС) виведе їх на чисту воду :)))))))))))))))))
    це не дурдом, а посьміховисько... наші герої-коханці (В.М.Р., К.А.Б.) як завжди перевалили тягар на чужі плечі, і якщо щось вдасться - герої вони, а якщо ні - то відразу є готовий цап-відбувайло.... політика-брудна справа, а страждають прості люди

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім10.07.15, 09:55

      вася він і в африці вася...

      Видалити
    2. Анонім15.07.15, 12:36

      Переходити на особисте - низькість та ущербність. Людина діло каже. А хто не знає і справді хоче прийняти участь у цьому питання - розбирайтеся, будь - ласка, перше ніж демагогію розводити.

      Видалити
  12. Анонім15.07.15, 12:32

    як щось толкове починають робити, а утилізації небезпечних відходів нагальна проблема сучасності,а особливо в Україні, так починають палки в колеса ставити. Нічого ще там не запустили,а вже привселюдно дезінформують громадськість. А про те, що дане виробництво потенційно боротиметься з екологічною кризою державного масштабу, про те що підприємство створить робочі місця і може надавати дешеву (а може й безкоштовну енергію регіону) ніхто не каже.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.07.15, 09:49

      І Ви справді вірите в те, що пишете? Жах!

      Видалити
    2. Анонім17.07.15, 13:17

      Нехай таким "підприємництвом" подалі від нас займаються

      Видалити