12 червня 2015

У Баранівському районі виявлена рекордна кількість хворих на туберкульоз


У поточному році в Баранівському районі вперше виявлено туберкульоз у 14 людей, що на 3 людини більше, ніж за аналогічний період 2014 року. Такі дані озвучив 10 червня під час наради із сімейними лікарями району лікар-фтизіатр Баранівської райлікарні Віктор Новосад.

Про це повідомляє сайт Баранівської райдержадміністрації.

"У поточному році в Баранівському районі вперше виявлено 14 хворих на туберкульоз, а в минулому за 5 місяців – 11, запущених випадків у 2015 році - 7 із 13 (53,8%), за 5 місяців 2015 року - 3 із 9 (33,3%)", - йдеться у повідомленні.

Покращити ряд показників, за словами Віктора Новосада, можна забезпечивши раннє виявлення хворих на туберкульоз. Для цього потрібно в 4-5 разів збільшити охоплення флюорографічним обстеженням населення району.

У результаті наради було прийнято рішення забезпечити рівень флюорографічного обстеження в закладах первинної медико-санітарної допомоги  не менше 600 на 1000 дорослого та підліткового населення за показником року.

7 коментарів:

  1. Анонім12.06.15, 21:54

    Перш за все нам потрібно змінити лікаря......На даний час це хвороба якою можуть захворіти не тільки бомжі і алкогольнозалежні,а звичайні люди.....Потрібно тримати язик за зубами і допомогти вилікуватись ,а не відправляти у ту Житомирську прірву..........НЕ ПОТРІБНО ДУМАТИ ПРО ПОРЯДОК ЛІКУВАННЯ І ЗАКОНОДАВСТВО.....ЛЮДИНОЮ ПОТРІБНО БУТИ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Людиною? Ніхто не заперечує. Але що значить не відправляти і тримати язик за зубами? Може хай лікарі "не відправляють і тримають язик за зубами", а хворі на туберкульоз люди продовжують працювати у лікарні, школі,садочку,закладах громадського харчування і т. д.? Так Ви пропонуєте вирішувати проблему? Я особисто вважаю, що Ви не праві.

      Видалити
    2. Анонім14.06.15, 15:04

      Ви мене не зрозуміли....Відправляти потрібно но туди де лікують.........У житомирському диспансері не лікують а доводять до кретичної точки і розводять руками......

      Видалити
  2. Лікарі можуть допомогти тільки добрим словом. У них нема практично нічого. Тому і відправляють на Житомир, а тут я з вами згоден, Житомир - це прірва ще та...

    ВідповістиВидалити
  3. Кесарь14.06.15, 18:33

    Що значить нічого, все що потрібно є , да, маленька деталь, знань немає, бажання рости і відмовитись брати хабарі немає, а паралельно вже, мінімум практики і як наслідок такі результати.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім16.06.15, 22:42

    Шановному аноніму! Можливо Вам змінити місце проживання, тоді направлятимуть до обласного диспансеру іншої області.
    Шановному Кесарю! Перш за все, як про щось писати або говорити, то потрібно подумати, а не міряти всіх одним аршином. Якщо у Вас вимагали або брали хабар, то на це є відповідні структури, які цим займаються, а не бути тріплом.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.06.15, 00:27

      Не звертайте уваги. Ці писаки тому тут і пишуь, що в прокуратуру піти немає з чим, а якась персональна образа не дає спокою. Тому і пакостять в коментарях.

      Видалити