31 травня 2015

У Баранівці перевірятимуть транспорт, який заїжджатиме на територію ТОВ "Еко Нова"


26 травня члени громадської ради вирішили встановити найближчим часом блокпост і спільно з правоохоронцями перевіряти транспорт, який заїжджатиме на територію підприємства ТОВ "Еко Нова".

За словами голови Баранівської райдержадміністрації Миколи Вельчинського, зібратися вже вчетверте з початку року їх спонукала публікація у ЗМІ про те, що керівництво ТОВ "Еко Нова" оголосило про запуск найближчим часом лінії по утилізації пестицидів I-III класу небезпеки.

Як повідомив депутат Баранівської районної ради Аліджан Курбатов, громадська рада по усуненню порушень в отриманні спеціальних дозволів на поводження з небезпечними відходами ТОВ "Еко Нова" була створена у грудні 2014 року та на сьогоднішній день нараховує близько 40 членів.

За час її існування було зібрано 1539 підписів мешканців міста Баранівка проти будівництва ТОВ "Еко Нова" та направлено звернення до Генеральної прокуратури України із заявою про надання правової оцінки стосовно видачі Міністерства екології ліцензії на право поводження з небезпечними відходами ТОВ "Еко Нова" на теритрої міста Баранівки.

Листом, датованим 7 травня, з ГПУ прийшла відповідь, що вирішення даного питання за територіальною юрисдикцією належить до компетенції прокуратур м. Києва та Житомирської області, яким і доручено організувати належну перевірку.

15 травня прокуратура міста Києва надіслала для розгляду звернення щодо можливого вчинення кримінального правопорушення, а також інших питань до прокуратури Солом'янського району міста Києва.

22 травня прокуратура Солом'янського району м. Києва спрямувала звернення за фактом зловживання службовим становищем, службового підроблення посадовими особами Департаменту дозвільно-ліцензійної діяльності та регуляторної політики Мінекології начальнику Солом'янського РВ ГУМВС України в м. Києві.


"Одночасно ми плануємо від імені громади подати позов до Баранівського суду про закриття цього підприємства і забрати ліцензію, щоб це було рішення суду. Я думаю найближчим часом такий позов буде складений і поданий до суду", - сказав Микола Вельчинський.

"Буде цивільний позов порядку загального нагляду до суду загальної юрисдикції в зв'язку з порушенням громадянських, законних прав. Ця позовна заява йде до посадових осіб ТОВ "Еко Нова" і Баранівського міського голови Анатолія Душка, оскільки його погодження чи його підпис послужив підставою для Міністерства екології для надання ліцензії, оскільки вони на нього посилаються", - додав Аліджан Курбатов.


Крім того, представники громадської ради повідомили, що планують провести виїзне засідання комісії обласної ради, на яке постараються залучити максимальну кількість людей.

"Я думаю, що там повинен бути і міський голова, який заявляє, що він обурений діяльністю ТОВ "Еко Нова", представники ТОВ "Еко Нова", які повинні пояснити де вони все це взяли та інші контролюючі структури. Бо якось так трапилось, що ТОВ "Еко Нова" отримало ліцензії обійшовши всі дозвільні структури Житомирської області. Єдина структура, яка погодила це одноосібно - міський голова Баранівки", - сказав Аліджан Курбатов.

Також представники громадської ради повідомили, що вони написали лист генпрокурору Віктору Шокіну та головам п'яти депутатських фракцій Верховної Ради України.


18 коментарів:

  1. Анонім01.06.15, 08:28

    Але ж там дійсно написано ОЗНАЙОМЛЕНИЙ но не погоджений,а значення цих двох слів зовсім різні.Я так думаю, що якби Ви -Аліджан Курбатов і Ви -Микола Вельчинський були впевнені що Душко дійсно винен,то він давно уже сидівби за гратами.А так Ви просто як завжди ПІАРИТЕСЬ перед виборами.Соромно за Вас.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Давайте не переводити тему у русло протистояння Душко-Вельчинський. Мова йде про підприємство, яке буде нас травити. Треба щось реально робити, а не виясняти хто більший борець за екологію. Це має бути наша спільна справа.

      Видалити
    2. Анонім01.06.15, 10:15

      так, ознайомлений, але в заяві про наміри, а в заявці на державну екологічну експертизу є погодження міської ради, а саме пана Душка.

      Видалити
    3. Анонім01.06.15, 19:13

      якби там на погодження був хоч один документ ці патріоти уже Душка втопилиб в калюжі біля ЕКО НОВИ

      Видалити
  2. Анонім01.06.15, 08:53

    Вам шановний анонім 01.06.15 08:28 скрізь вибори мерещуться... Напевно Ви хтось із майбутніх кандиДУПІв в обранці і є, що так переживаєте. все людям не подобається, почали писати що пропіарились декілька місяців назад і забули... тут знову займаються. люди про громаду думають, а ви про вибори... Це за ВАС соромно!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім01.06.15, 19:16

      Аноніму 01.06.15 08.53 Я ніколи в це кодло не полізу.Такі як Курбатов-Вельчинський до влади не допустять нікого,а якщо і допустять то ненадовго.

      Видалити
    2. Не треба з них робити монстрів, а тим більше супер розумників, звичайні люди. Як показує практика, вибори можуть все розставити на свої місця, хоча і мяч зараз на їхній половині поля.Люди мають вирішувати!

      Видалити
  3. Анонім01.06.15, 10:27

    Грузіна требе відправити в Грузію і нехай там будує утелізатор, а ще одного директора який молодший в армію відправити, щоб навчили Батьківщину любити а не людей травити - скотиняки.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.06.15, 17:53

      Хто вам скзав, що вони когось травлять? Підприємство перевіряли вже 100 разів всі кому не лінь. Де хоч один висновок, що там щось не відповідає нормі? Народ, вас використовують, як баранів, для досягнення власних цілей оцей Вельчинський з Курбатовим. Та й Душко теж, просто якось мляво, мабуть ще не може визначитись на чию сторону стати, куди вітер подує і хто переможе.

      Видалити
    2. Анонім02.06.15, 18:12

      100% так і є. Коли еконова в Баранівку прийшли, то нікому відкатів не дали і зараз не дають. От вони всі і бісяться. Мол як це так у нас всі як лохи платять, а ці самі розумні чи шо? Зараз ми народ надрочим, по судах їх потаскаєм - платитимуть як миленькі. Кстаті лохам превет! Платіть і далі аби вас за надумані проблеми не чіпали. Нічого вас майдан не навчив...

      Видалити
    3. Володимир02.06.15, 19:57

      Ви або сліпі або дурні. Мова не йде про тару пластмасову, яку вони спокійно вже не перший рік ріжуть. Зараз ми говоримо про УТИЛІЗАТОР!!! у ньому будуть спалювати пестициди I-III класу небезпеки. В результаті у повітря вилітатимуть речовини, які при контакті з водою будуть утворювати кислоту. Інші - просто вилітатимуть у повітря. Перелік речовин друкували ще рік тому у заяві про наміри, кому цікаво - почитайте.

      Видалити
    4. Анонім02.06.15, 21:26

      а хто взагалі ще мав сміливість надрукувати перелік викидів ? всі просто пишуть "у межах ПДК", але далеко не всі взагалі щось друкують і мають дозвіл на викиди.
      до речі, той орієнтовний перелік речовин якщо поділити на 250 робочих днів та на 12 робочих годин - не такі вже й страшні цифри стають, а порахуйте хтось скільки й чого вилітає в повітря з димарів тих бочок що палять вугілля ....ЦІЛОДОБОВО....

      Видалити
    5. Анонім02.06.15, 21:47

      не просто ЦІЛОДОБОВО, а ще й без вихідних !!!

      Видалити
    6. Анонім03.06.15, 12:45

      А хто взагалі мав сміливість будувати подібне підприємство в межах населеного пункту? В Україні є безліч малозаселених територій. До речі, є ще й Чорнобильська зона, де земля й досі отруєна. Ось там місце утилізаторам!

      Видалити
    7. Анонім03.06.15, 15:15

      " а порахуйте хтось скільки й чого вилітає в повітря з димарів тих бочок що палять вугілля ....ЦІЛОДОБОВО.... "
      як кажуть у народі порівняв ... з пальцем, ти ж в себе в дома котлика чи грубку пластиковими бутилками не палиш

      Видалити
    8. Анонім03.06.15, 23:21

      а який ідіот крім тебе пластик палити буде - це вторинна сировина, яка коштує грошей, краще здати ті пляшки на пункт прийому...

      Видалити
  4. Анонім02.06.15, 21:43

    не так страшен черт, как его малюют !

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім04.06.15, 04:36

    З 26 травня пройшло вісім днів ніхто ніяких блок постів з ментами не виставляв , що ви тут брешете як шарко на місяць....

    ВідповістиВидалити