20 квітня 2015

У Баранівці перейменують усі вулиці, назви яких пов’язані з комуністичним режимом


У Баранівці перейменують усі вулиці та провулки, назви яких пов’язані з комуністичним та націонал-соціалістичним (нацистським) тоталітарним режимом. Таке рішення прийняли депутати на черговій сесії Баранівської міської ради, яка відбулась 16 квітня.

Рішенням сесії депутати доручили виконавчому комітету міської ради створити комісію з питань перейменування вулиць і провулків міста Баранівка та подати відповідний перелік вулиць і провулків, які підлягають перейменуванню, для його затвердження на розгляд сесії.



Довідково: Згідно інформації опублікованої на сайті Баранівської райдержадміністрації, у Баранівському районі таких вулиць - 79. Усі вони розташовані у 19-ти населених пунктах району. Зокрема у Баранівці - 20, Довбиші - 7, Кам’яному Броді - 6, Мар’янівці - 3, Першотравенську - 9, Полянці - 6, Кашперівці - 6, в інших - 1-3.

13 коментарів:

  1. Мавпування!!! А де раніше були? Коли були пропозиції раніше перейменувати Душко казав що це дуже дорого.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павло21.04.15, 14:13

      З таким підходом як у вас Олег, то і вас самого можна спитати де ви раніше були? Чого не настояли з своїми пропозиціями? Не довели справу до кінця? Зараз я думаю головне, що "лед тронулся". Так що не спугніть пташечок, нехай хоч вже ці депутати доведуть до кінця справу.

      Видалити
    2. Оксана21.04.15, 23:14

      Згодна з Палом - не сполохайте пташечок. Спочатку нехай по місту всіх цих "леніних" перейменують, а там вже і по району хвиля піде...

      Видалити
    3. Л.Горшкова24.04.15, 09:39

      Олеже Котигорошку! Не погоджуюсь з Вами. Можливо тоді не знали, як будуть перейменовуватися назви вулиць. Тепер є певні документи і справу розпочато. І це добре. Любімо ближнього... Миру й спокою всім нам!

      Видалити
    4. "Певні документи" - це, напевно, ЗУ Про декомунізацію. Кому Ви тут милите?

      Видалити
  2. А за переоформление документов с новыми названиями кто будет,интересно,платить?????

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім21.04.15, 15:03

      Документи на майно, документи, які засвідчують право власності фізичних або юридичних осіб на об’єкти нерухомого майна – залишаються чинними.
      Реєстрацію місця проживання спеціально змінювати не треба.
      Законодавством не передбачено граничних строків зміни юридичної адреси, тому відповідні зміни можуть бути внесені разом з іншими змінами до установчих документів.

      Видалити
    2. Анонім22.04.15, 12:49

      Л.Бурковская сидит в рашке, но иногда ей хочется здесь что-то буркнуть.

      Видалити
  3. Все правильно. Давно пора всі ці вулиці перейменувати. Іду з малим з садочка:
    - тато, а хто такий Котовський?
    - ну це такий лисий дядько, кримінальний злочинець, грабіжник якого ледь не розстіляли а потім він став червоним командиром і сам усіх ходив стіляв.
    - то він поганий?
    - поганий.
    - а він з Баранівки?
    - ні
    - а чого ми на його вулиці живемо?
    - це не його вулиця. це просто її назвали так. на його честь.
    - то значить він хороший?
    - ...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Баранівчанин22.04.15, 23:38

      Класний комент. А скільки таких "малих" вже встигли стати дорослими і продовжують шукати подібні відповіді вже для своїх "малих". Проте для багатьох убогих душею це завжди буде "не головне" і "не на часі".

      Видалити
  4. Я б з цими депутатами на одному гектарі ***** не сів би, подивіться на їхні обличчя, шо вони можуть рішити.

    ВідповістиВидалити
  5. Тарас24.04.15, 22:15

    Тримали оборону до останнього патрона, аж поки не заставили згори. То якої ініціативи ми можемо чекати від пересічних мешканців - ленінців, котовців, кіровців та інших ...овців, коли свідомість наших депутатів, приспаних мером, ось така..?

    ВідповістиВидалити
  6. Колобок30.04.15, 08:45

    Головне, не наробити помилок папєрєдніків. Не варто поспішати називати вулиці іменами "новітніх" героїв. Бо щоб через рік-два-десять після розкриття архівних документі не довелося ще раз змінювати назви. Краще вже відразу, як у США - пронумеровані вулиці зі сходу на захід з півночі на південь і ніяких претензій.

    ВідповістиВидалити