20 квітня 2015

При в'їзді в Баранівку висадили майже 300 саджанців каштанів


9 квітня ліквідатори аварії на ЧАЕС висадили при в'їзді в Баранівку зі сторони Новограда-Волинського 268 саджанців каштанів, що відповідає кількості чорнобильців-ліквідаторів з Баранівського району.

Про це місто Баранівка повідомив голова Баранівської районної спілки «Чорнобиль-94» Валентин Майданюк.

"Знаменно, що посадка каштанів відбулася саме тепер, коли в Україні проходить акція «Посади дерево». До того ж ми переслідували ще й чисто екологічну мету, аби оздоровити наше місто і зробити його ще кращим. Від імені спілки дякую всім, хто взяв участь в акції. Висловлюю сподівання, що деревця приймуться, підуть вріст і будуть радувати людей духмяним цвітом. А невдовзі над шляхом гордо стоятимуть величаві дерева. Адже всі ми робили цю справу з відкритою душею і щирим серцем", - розповів Валентин Майданюк.

Безпосередню участь у цій акції взяли 23 чорнобильці, яким допомагали працівники КП «Баранівка-міськводоканал», міського Будинку культури, міської ради, ветеринарної медицини району, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), учні та викладачі професійного ліцею, а також вихованці школи мистецтв.

Робочим інвентарем та технікою допомогли учасникам акції Баранівська міська та районна ради, а саджанцями каштанів забезпечило ДП «Баранівське лісомисливське господарство».








Фото Василя Назарчука

12 коментарів:

  1. Анонім20.04.15, 19:03

    Доповнення. А про працівників школи мистецтв та терцентру не згадали. Правда це було наступного дня. Суботник відбувся у пятницю. Висадили понад 80 саджанців каштану.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наталя20.04.15, 19:42

      Ви читаєте текст статті перед тим як писати коментар? Я наприклад навпаки коли читала то ще здивувалась що написано діти з школи мистецтв були, а 2 школи і гімназії не було. Терцентр ваш там теж написаний. Не спішіть писати, читайте!)

      Видалити
    2. Анонім20.04.15, 23:35

      Шановна Наталіє, до Вашого відома, діти школи мистецтв Баранівки, так сталось, є учнями школи №2 і Гімназії. Жаль, що Ви не розумієтесь в освіті району та позакласній роботі, в державних установах освіти та позаурочних закладах, які належать органам місцевого самоврядування

      Видалити
  2. Анонім20.04.15, 19:24

    Добре діло зробили.
    Але для чого саджати дерева над дорогою?

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім21.04.15, 10:16

    а не краще було б посадити фруктові дерева ?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім21.04.15, 14:00

      Фруктові дерева вздовж дороги де сутками їздять машини і одні вихлопні гази? Та вони би там навіть не виросли.

      Видалити
    2. Анонім21.04.15, 14:31

      Я все знаю і зараз вам розкажу. Саме каштани садили не просто так. Це символічна посадка. Коли наші чорнобильці ліквідовували наслідки аварії, то саме в цей час цвіли каштани, яких було там дуже багато. І каштани, згоден з попереднім коментарем, точно зможуть рости на дорозі де машини і вихлопи.

      Видалити
    3. Анатолій24.04.15, 17:46

      Не вихлопи, а близько не садять, бо в тих каштанах буде не один сидіти.Має бути певна відстань від дороги.

      Видалити
  4. Анонім21.04.15, 16:27

    Каштани це добре.Але на рахунок фруктових дерев помиляєтеся. Он на Хмельниччині і черешні,і вишні,і абрикоси ростуть повним ходом обабіч шосе.

    ВідповістиВидалити
  5. Можна було б і горіхи...... так як зараз на них попит..... хоч комусь , був би дохід....

    ВідповістиВидалити
  6. Оксана21.04.15, 23:20

    Дуже гарна справа. Всі, хто приймав участь, - молодці! Дякую Вам.

    ВідповістиВидалити
  7. Л.Горшкова24.04.15, 09:34

    Молодці всі, хто брав участь в озелененні нашого міста! Дякую. що долучаєте до гарної справи учнів Баранівського професійного ліцею.

    ВідповістиВидалити