06 березня 2015

Мешканці Баранівки проти перейменування вулиці Леніна


Мешканці вулиці Леніна у місті Баранівка виступили проти перейменування своєї вулиці. Про це йдеться у повідомленні на сайті Баранівської міської ради за підписом міськвиконкому.

У повідомленні зазначено, що на 42-у сесію Баранівської міської ради від 03 грудня 2014 року виносилося питання щодо розгляду клопотання мешканців міста про перейменування вулиці Леніна. Зважаючи на критичні зауваження частини жителів цієї вулиці, прийнято рішення повернутися до розгляду питання після підтримання більшістю (понад 50%) громадян міста.


«Важко сказати, якою буде назва вулиці Леніна в майбутньому. Це питання вирішувати громаді. Вони можуть повернути історичну (докомуністичну) назву чи присвятити її якомусь з місцевих або загальнонаціональних героїв. Але точно можна сказати, чиї імена мають зникнути з мапи нашої країни та нашого міста – імена людей, причетних до масових злочинів, людей, що творили один із найжахливіших тоталітарних режимів в історії людства. Вони назавжди мають лишитися в минулому. Адже, як сказав Хосе Ортега-і-Гассет: «Історія не вчить нас, що ми повинні робити, але вказує на те, що робити не слід»», - зазначають у Баранівському міськвиконкомі.

З перейменуванням вулиць постають питання, зокрема – чи необхідно змінювати документи?

- Зміна документів на майно. Документи, які засвідчують право власності фізичних або юридичних осіб на об’єкти нерухомого майна, залишаються чинними.

- Зміна реєстрації місця проживання. Реєстрацію місця проживання спеціально змінювати не треба.

- Змін в установчих документах. Законодавством не передбачено граничних строків зміни юридичної адреси, тому відповідні зміни можуть бути внесені разом з іншими змінами до установчих документів.

«Чекаємо, що нарешті національна свідомість наших громадян прокинеться», - сподівається Баранівський міськвиконком.

24 коментарі:

  1. Анонім06.03.15, 15:57

    А хто питав у жителів міста?

    ВідповістиВидалити
  2. мене .жителя вул. леніна. ніхто не питав а вулицю слід назвати ФАРФОРОВОЮ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як на мене, чудова ідея!!! А то називати вулиці іменами сучасних героїв, як показує історія, неблагодарна справа.

      Видалити
    2. Оксана06.03.15, 17:49

      Згодна. І назва цікава. Є Квіткові, Садові, а у нас буде вул.Фарфорова. Нехай навіть не центральна, але сама назва мені подобається.

      Видалити
    3. Підтримую. Може не Леніна, а Дзержинського я б назвав вул.Фарфорова. Саме нею багато-багато років з Баранівки у різні напрямки розвозили наш славний фарфор. І взагалі, історично виправдана назва по відношенню до зображення на гербі та прапорі міста.

      Видалити
    4. Віктор10.03.15, 22:20

      Наш славний фарфор возили в Дубрівку на залізницю, і ділянка вул.Дзержинського була далеко не головною на цьому шляху, колись вона була Звягельською і це підходяща назва, вказує напрямок аналогічно Першотравенській.

      Видалити
  3. Павло06.03.15, 16:52

    Про які зміни в країні можна говорити, якщо вже сама влада готова перейменовувати вулиці, а люди все одно хочуть жити на вулицях поіменованих на честь таких катів як ленін, котовський, дзержинський?? Памятники ще рік тому познімали, а тут на тобі...

    ВідповістиВидалити
  4. Тетяна06.03.15, 16:53

    100% ми живемо по цій вулиці, ніхто непитав,і не пропонував нову назву,ми тільки за

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім06.03.15, 21:41

    А я ось проти. Все котиться під три чорти, а вони вулицям назви змінюють. Більш проблем в місті і країні в цілому нема.

    ВідповістиВидалити
  6. Це наш багатоликий мер зі своєю бригадою накінець роздуплився, бо ще зовсім недавно він говорив, що нічого переіменовувати, а тим паче зносити, не слід, бо це ж наша історія. Думка не нова, схожі сентенції і зараз можна почути від людей, здатних голосувати за Кернесів. І заяви від противників перейменувань можна організувати, хто там кого опитував, ось нам мешканці Леніна звітують. Насправді, це так паскудно, що більше говорити про це не хочеться.

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім06.03.15, 23:05

    Яка є потреба в перейменуванні вулиці ? Жодної.
    Теперішнє бездарне керівництво, та так звані нові активісти намагаються хоч якось виділитися, при цьому нічого не зробивши, ні для міста ні для держави вцілому.
    В нас щось окрім "ганделиків" при цій ваді збудовалось???Литвинівський завод не рахуємо.
    Пропоную назвати вулицю в честь людини яка відновить Баранівський фарфоровий завод, а то на часі окрім назви "Ганделична" нічого більш підходящого на думку не спадає

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шариков08.03.15, 00:27

      Ты прав, друг. Глобально мыслиш, хоть я не все усек, но потенциал чувствуется. Жалко, что имени тебе еще не дали, а то... могли бы дружить.

      Видалити
  8. Анонім07.03.15, 01:33

    Ми творимо нову історію Украіни, а триматися назв вулиць тих, хто нас принижував і знищував не морально!

    ВідповістиВидалити
  9. Вулицю леніна потрібно перейменувати і назвати імям того ,хто приклав руку найбільше, до розвалу ФАРФОРОВОГО заводу , щоб всі помнили хто це є, був. Щоб його пекла ненависть всього народу. Адже вулиця мала імя ката УКРАЇНИ десятки років. А то бред, питали в людей перейменовувати , чи ні , знову лапшу вішають.

    ВідповістиВидалити
  10. Колобок07.03.15, 13:50

    звідки інформація: "Мешканці вулиці Леніна у місті Баранівка виступили проти перейменування своєї вулиці." ??
    Якщо було опитування, то яка кількість респондентів, яка вікова категорія, хто проводив опитування?? Питань більше ніж відповідей.
    Крім того абсолютно некоректно проводити опитування тільки серед мешканців зареєстрованих по цій вулиці. Це має бути загальне обговорення. І якщо треба - то і "голосування".

    ВідповістиВидалити
  11. Я в шоці, через рік прийде інша влада ВИ аКТИВІСТИ підіжмете хвостики і забудете про вулицю Леніна, бо треба буде шапки міняти тут не до вулиць буде)) Казалось би Українці розумні люди а таку фігню робимо особисто моя думка що ми ще про це пожалкуємо. Ми ж ідемо в Європу спочатку приведіть в порядок хоч цю вулицю а потім перейменовуйте))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в шоці тобі краще нічого писать не треба, бо казалось би хочеш сказати щось умне, а виходить чуш, склади пропускаєш...

      Видалити
  12. Мешканець09.03.15, 10:08

    Ну от чому саме (цитую): "присвятити її якомусь з місцевих або загальнонаціональних героїв"?
    А чому б, справді, не називати вулиці якимись гарними назвами що не мають спільного з возвеличуванням тієї чи іншої особи. Нічого не маю проти героїв - пам'ять про них має бути, але хіба доконче помпезною? Є ж інша площина - меморіальні дошки, постаменти, експозиції чи музеї, зрештою.

    ВідповістиВидалити
  13. А хто буде платити за внесення змін до документів?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. До яких документів, Сонце, тобі ж уже все розтовкли, прокурюєш за тиждень більше.

      Видалити
  14. Анонім16.03.15, 11:42

    Перейменувати треба, тільки не поспішати і висунути це питання на обговорення мешканців міста. Можна назвати ГІМНАЗІЙНА, адже на ній розміщена Баранівська гімназія.Можна оголосити конкурс: учні гімназії обговорюють назву своєї вулиці, а учні школи №2 - нову назву для вул. Джержинська. Прислухаємося до молоді. Їм по цих вулицях ходити. А переможці отримають грамоти, призи (міська Рада, думаю, постарається).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім21.03.15, 01:41

      Як би ви прислухалися до молоді, яка ходить цими вулицями уже третій десяток років після розвалу комуни, то про відомих усьому світу душогубів у нас уже давно нічого б не нагадувало. Тоді і ви ще, напевно, були молоддю, чому ж не скористался шансом отримати бодай грамоту?

      Видалити
    2. Анонім21.03.15, 12:43

      А й справді, куди вже поспішати? В інших містах про це вже забули, а ми все думаємо висовуватись, чи не висовуватись, а раптом пронесе, ми ж мудрі і розсудливі, зважені та чомусь не завжди щасливі.

      Видалити