12 лютого 2015

У Баранівці відбувся творчий вечір, присвячений пам’яті Анатолія Пашкевича


11 лютого у міському Будинку культури ім. А.Пашкевича відбувся творчий вечір «Пашкевич у нас один», присвячений пам’яті видатного композитора. Провела тематичний вечір Галина Олійник – авторка книги про життєвий і творчий шлях композитора.

У виконанні народного хору «Прислуч» і солістів колективу прозвучали пісні Анатолія Пашкевича «Мамина вишня», «Виростеш ти, сину», «Хата моя, біла хата», «Степом, степом» та інші.

Викладач Баранівської школи мистецтв Володимир Савчук виконав власний музичний твір – вальс «На хвилях Случа», присвячений композитору.

Також того вечора відбулася прем’єра пісні «Пашкевич у нас один» у виконанні народного чоловічого гурту «Козаки-козаченьки» у складі В’ячеслава Шляхтенко, Вадима Райковського та В’ячеслава Рудяшкіна. Музику на вірші баранівського поета Ігоря Белякова написав керівник хору «Прислуч» та гурту «Козаки-козаченьки» В’ячеслав Шляхтенко.



фото та відео Валентини Муравської
Нагадаємо, 15 січня минуло рівно 10 років, відколи перестало битися серце відомого українського композитора. Про непростий життєвий і творчий Анатолія Пашкевича в ексклюзивному інтерв'ю розповіла його донька Оксана Пашкевич-Ящук.

3 коментарі:

  1. Л.Горшкова13.02.15, 09:49

    Щиро вдячна всім учасникам дійства! Миру всім нам!!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім13.02.15, 17:23

    Загалом, добре зробили хорошу справу, артисти молодці, але «постійну» ведучу вже треба міняти, бо рік летить швидко, а щораз слухати одне і теж трохи нудно, до того ж багато зайвої фантазії і «перебору» в її текстах, що вносить певний диссонанс в цікаве дійство.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім13.02.15, 22:42

      Браво аматорам сцени, а ведучій таки пора дякувати, і не лише за явний "перебір".

      Видалити