06 вересня 2014

Щоб зекономити кошти, баранівським вчителям вирішили влаштувати канікули


У зв’язку з недостатнім фінансуванням на заробітну плату працівникам освіти району прийнято рішення відправити працівників загальноосвітніх закладів району в 2-х тижневу відпустку за власний рахунок під час осінніх та частково зимніх канікул.


Дане рішення було прийнято 2 вересня в малому залі засідань районної ради на робочій нараді директорів загальноосвітніх закладів району за участю першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Хіміча, заступника голови районної ради Володимира Цицюри та начальника відділу освіти райдержадміністрації Михайла Мирончука.

Передумовою для скликання даної наради стала ситуація із недостатнім фінансуванням на заробітну плату працівникам освіти району.

Після тривалого обговорення для подолання дефіциту бюджету в частині, передбаченої на виплату заробітної плати працівникам освіти району, прийнято спільне рішення, а саме: 2-х тижнева відпустка за власний рахунок працівників загальноосвітніх закладів району під час осінніх та частково зимніх канікул.

Відповідно буде видано розпорядження відділу освіти щодо зміни режиму роботи ЗОШ та ущільнення програмного матеріалу. Дане розпорядження в обов’язковому порядку буде доведено до директорів шкіл.

Для розробки програми оптимізації загальноосвітніх закладів освіти та заходів по економії коштів було вирішено створити робочу групу у складі директорів ЗОШ – депутатів районної ради та інших директорів малокомпактних шкіл.

Нагадаємо, у відділі освіти Баранівської райдержадміністрації порахували, що до кінця року школам не вистачає близько 3,5 млн. грн..

45 коментарів:

  1. Покращення. Ой, ні. Жити по новому!
    Спочатку ціни в 1.5-2 рази на все, що вже заганяє в кут, а тепер декого і без шматка зарплати залишать.

    ВідповістиВидалити
  2. Павло07.09.14, 16:15

    Це взагалі нічого не вирішує. Відіб'ють годинами, рангами, доплатами всякими.
    Розженіть пенсіонерів буде реально більше толку та економії.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім07.09.14, 19:15

    Ми підемо при умові, що відділ освіти всім складом теж піде у відпустки за власний рахунок.

    ВідповістиВидалити
  4. Марія07.09.14, 23:09

    Пенсіонерів - на пенсію. Малокомплектні школи - закрити. Відпустки нічого не вирішать.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім08.09.14, 17:31

    Малокомплектні школи - закрити. А вчителів КУДИ ?

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім08.09.14, 22:59

    А вчителів на місце відправлених пенсіонерів на заслужений відпочинок, й не лише в закладах освіти) Ходять тирсою трусять й отримують й заробітну плату й пенсію, а молодь ( з вищою освітою) в кращому випадку торгує або підлогу миє(

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім08.09.14, 23:24

    Вчителів у відпустки? Ці відпустки в решті решт прийдеться батькам оплачувати. Піднятими цінами за репетиторство.

    ВідповістиВидалити
  8. Павло08.09.14, 23:46

    Чому у школах батьків примушують купувати якісь "спеціальні" зошити ? Посилаються, що це вимога Міністерства і затверджено у програмі навчального року. Це тому, що типографії віддрукували і тепер все це "добро" треба продати? Бо дуже на це схоже...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.09.14, 07:58

      чому прокуратура не розбирається? у нас освіта "безкоштовна"

      Видалити
  9. Анонім09.09.14, 00:23

    Економія, я підскажу, у відділ освіти всього 3 працівника,вистачить з головою, вчителів пенсінерів на пенсію, а репетитерство на мою думку це ганебне явище, яке потрібно заборонити, під загрозою звільнення, репетиторством займаються тіж вчителі які чомусь у свій законно проплачений державою час не змогли дати належні знання!!! А чому??? , а для того щоб отримати винагороду !!! На мою думку це злочин!!!!

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім09.09.14, 01:41

    Абсолютно з Вами погоджуюсь. Репетиторством мають право займатися тільки вчителі, котрі не викладають у навчальних закладах. На пенсії, звільнені, тимчасово не працюючі і т.д. Бо це смішно і огидно водночас, коли дитина пару годин тому слухала цього вчителя у класі, а тепер іде з грошима додому до цього ж самого вчителя. Крім того, це прихована проплата оцінки в самій школі. Вчитель вже не поставить погану оцінку тій дитині , гроші батьків якої брав весь рік за репетиторство. Хто хоче займатися репетиторством - не повинен працювати в школі. Чому відділ освіти не може прийняти таке рішення і разом з рішенням про відпустки не доведе дане розпорядження в обов’язковому порядку до директорів шкіл?

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім09.09.14, 07:33

    Я бачу тут пишуть особи,діти яких ніколи не здавали ЗНО. Шановні!Прикрийте трохи роти,бо не знаєте, що мелете! Проблема репетиторства пускає своє коріння в Міносвіти. Ви бачили програму шкільну і завдання ЗНО?Ви хоча б глянули в ті завдання,які попали нашим дітям на ЗНО? Та впевнена на всі 1000 %,що ви і половини їх не зробите! Якої б розумною не була б дитина і яким добросовісним не був би шкільний вчитель та не викладе він на уроках всього матеріалу ,який потрібен для ЗНО. в наші часи ми здавали екзамени в школі і в ВУЗі,причому питання всім давались наперед і ми їх вчили .А зараз що?Угадай-ка,рулетка! Тому більшість батьків вимушені залучати своїх дітей до додаткових занять. І це дає свої результати, бо всі хочуть вчитись на бюджеті і всі,хто ходить до репетиторів туди потрапляють.Не подумайте,що я вчитель,ні. Маю іншу професію,але дуже поважаю вчителів. Бо це шановні дуже важка праця!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.09.14, 08:32

      Вибачте, уже не перший рік здають ЗНО, і на мою думку вчителі повині брати це до уваги. Питання для ЗНО складені по програмі яка затверджена в Міносвіті і по якій вчать дітей у школі. Там немає питань по темах які не вивчались у школі, може мало часу виділено для деяких тем. В нас освіта уже не "СОВЕТСКАЯ" коли вчитилів заставляли навчити дітей, а вона стала "ЄВРОПЕЙСЬКА" коли дитина сама навчається а вчитель контролює і направляє її.

      Видалити
    2. Анонім09.09.14, 08:45

      Я не знаю в якому ви ВУЗі навчалися, але зрозуміла з ваших слів, що ви туди поступали по великих блатах, бо питання надались вам наперед і ви їх вчили. Колись у школах на випускних екзаменах, питання надавались на перед це всі знають, а зараз на атестації у випускних класах в травні тоже нічого складного немає.

      Видалити
    3. Анонім09.09.14, 09:08

      Ну,по-перше, стосовно шкільної атестації я погоджуюсь. А на рахунок того,де я навчалась то відповім. Навчалась я в одному технікумі м.Житомира, коли поїхали подавати документи питання висіли на стенді і були доступні всім абітурієнтам))) У моєму випадку блату взагалі не могло бути,бо виховувала мені одна мама , яка отривувала мізерну зарплатню. Стосовно попереднього посту. Так,дійсно,ЗНО здають не перший рік,але ще ніхто не сказав як це круто ) Програма,яку затверджують недалекі розумники з Міносвіти включає питання,які вивчаються з 5 по 11 клас. Шановний(на) якщо у Вас є дитина,вона пам'ятає, що вчила в 5 класі??? І теза про європейську освіту тут не проходить. От дайте відповідь на питання,які були результати виборів Президента України у 1999 році і кількість відсотків,які набрали кандидати?

      Видалити
    4. Анонім09.09.14, 22:48

      Стосовно вислову" прикрийте трохи роти" Вам потрібно його закрити, вчителі отримують заробітну плату за свою роботу і повинні виконувати її, а якщо вони не можуть викласти матеріал за 45 хвилин, нехай організовують факультативи і наздоганяють програму, а не примушують дітей йти після уроків за додаткову оплату удосконалювати знання. І ще не одного вчителя не зустрів, який бачучи складну програму, сказав а давайте діти будемо залишатись після уроків і наздоганяти програму БЕЗКОШТОВНО, та ні цеж можна зробити 80-100 грн за годину, а з робрти можна піти (вчителю) о 15-20 год. при 8-ми годинному робочому дні, і готуватися до репититорсва!!!!

      Видалити
  12. Анонім09.09.14, 17:46

    І я підтримую попередню думку. Ніхто не заставляє ваших дітей ходити до репетитора! Ніхто не бере вас за барки і витрушує гроші на репетиторів. Хай ваша дитина учиться і поступає самостійно!!! Честь і хвала вам буде. Але дітям із сучасною програмою ЗНО дійсно потрібна допомога вчителя. А він має займатися із вашою дитиною у свій вільний час по доброті душевній??? Між іншим до поганих вчителів дітей не ведуть! Всі шукають сильних вчителів! І шановні, право займатися репетиторством чи ні - не компетенція відділу освіти. Це питання до податкової служби. І наскільки я знаю, люди що займаються з дітьми, зареєстровані там і платять податки. Ото всі люблять рахувати гроші в чужій кишені. Я за гарних вчителів і якщо вони знаходять час на ваших дітей - скажіть спасибі!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім09.09.14, 21:10

      Ніхто Ваші гроші не рахує. Репетитори не повинні працювати в школі і крапка. Я пояснив чому. Або школа або вільні хліба. І звичайно через податкову. Не треба тут заливати, що зараз хтось із репетиторів податки сплачує. Не смішіть.

      Видалити
    2. Анонім09.09.14, 22:51

      Назвіть хоч одного зареєстрованого репититора в податковій, ЦЕ ПРОСТО НОВИЙ АНЕКДОТ))))))))) А са спасибі вони палець об палець не вдарять!!!! Це їхня робота вчити, а вони подають приклад дітям як можна заробляти і не платити податки.

      Видалити
    3. Анонім10.09.14, 09:00

      Я теж погоджуюсь, що після роботи треба працювати безкоштовно. Може хтось із вас, шановні дописувачі, будівельник. Мені треба змурувати та поштукатурити грубку, або обкласти плиткою (як вам зручніше). Прийдіть після свого робочого дня. Я вже після 18-00 вдома. Вечерю гарантую. Буду дуже вдячна.

      Видалити
  13. Анонім10.09.14, 09:22

    Дякую за ідею! А то читала, а що відповісти - не знала, щоб було правильно. Я вчителька, не хвалю себе, але хороша. Займаюсь репетиторством у вільний від роботи час. Я обіцяю, якщо хтось прийде і зробить мені БЕЗКОШТОВНО у свій вільний час частковий ремонт будинку (перекриє дах, переробить опалення та обшалює причілок, утеплить будинок) та викладе доріжки кругом хати (матеріали мої), то я БЕЗКОШТОВНО буду займатись з вашими дітьми. Та й ще із вашими родичами! Чесне слово, буду працювати на совість! Відгукніться!!! Я буду дуже вдячна.

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім10.09.14, 14:53

    Я вже просто впепнена, що всі хто так гонить на репетиторів мають або маленьких, або вже зовсім дорослих дітей і не знають що таке ЗНО і вступна кампанія.

    ВідповістиВидалити
  15. Анонім10.09.14, 19:55

    Усі гарно "облікують" зарплати вчителів. Проте в районі є й інші "бюджетники", наприклад, лікарі. Мабуть, вони все роблять БЕЗКОШТОВНО і точно дотримуються 8-годинного робочого режиму. І як же так "справедливо" ділять бюджет району, що всім бюджетникам вистачає на зарплату, а вчителі повинні півмісяця жити за власний рахунок (молоді спеціалісти при зарплаті менше 1000 грн.). До речі, чомусь нікому не болить те, що з понеділка стоять "на причалі" всі шкільні автобуси і ніхто не спішить шукати кошти на паливо, щоб підвезти до шкіл дітей. Ще тиждень і у віддалених школах з'явиться море вакансій для тих, хто бажає сіяти розумне, добре й вічне задарма. Ловіть момент!!!

    ВідповістиВидалити
  16. Анонім18.09.14, 21:44

    Шановні керівники району! Чому через вашу некомпетентність маємо страждати ми, вчителі? За що нам жити, як виховувати наших дітей? Чому ви сьогодні вимагаєте від нас або писати заяву про власний рахунок або ви знімете з нас мізерну доплату до нашої мізерної зарплати? Чому в інших районах і областях так не роблять? На які закони ви спираєтесь? На ваші власні? Тоді і ви йдіть на власний рахунок разом з нами. Ви докеруєтесь до того, що ваших дітей і внуків не буде кому вчити! Ганьба!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім19.09.14, 11:48

      Це у вчителів мізерна зарплата? Можливо, що у молодих, які саме починають свій трудовий шлях і не дуже велика ( однак, таких у нашому районі і не дуже багато, бо чимало місць позаймали пенсіонери, які до виходу на пенсію клянуться, що ноги їхньої не буде у школі щойно отримають пенсію, а самі ще довго шаргають до школи ,,потерпати,, від поганих та не вихованих учнів). Де у Вас така обізнаність , що у інших районах такого не роблять? Особисто по ТСН бачила сюжет про таку саму ситуацію у місті Прилуках. І закони на які спирається керівництво району були уже не раз озвучені, поки обговорювалась дана проблема, і всі Ви розумні та обізнані невже не бачите, що робиться у державі? Можливо саме зараз, як ніколи,треба ще трішки потерпіти і молити у Бога лише про одне, щоб закінчилася ця клята війна і не гинули наші діти. А час розставить все нас вої місця і розсудить,хто винен у цій ситуації, що склалася.

      Видалити
    2. Анонім19.09.14, 15:16

      А ви мабуть працюєте в адміністрації?

      Видалити
    3. Анонім20.09.14, 00:11

      Ну да зачепили, як це вони бідненьки це витримають жили на 4 тис грн. в місяць, а тут прийдеться на 2,5 !!!!

      Видалити
    4. Микола20.09.14, 01:20

      Згоден. Трохи ці освітяни вибачте "зажрались". Всі пашуть за 1,5-2 тисячі (робочі, продавці, службовці...навіть медики, робота яких не менш важлива та соціально значима), а вони по 3-4 получали, півдня вдома, літо - канікули. А тут бачте треба побути деякий час як всі. Відвикли вже думати як платежі комунальні поплатити та поїсти за що купити.... Спробуйте як всі пожити. Що, слабо?

      Видалити
    5. Анонім20.09.14, 21:54

      А ви звідки знаєте, яка зарплата у вчителів? А зарплата у лікарів вища ніж у вчителів!!! А на рахунок зарплати у вчителів - то хто на що вчився!!!

      Видалити
    6. Анонім21.09.14, 21:49

      ну да вчителі в нас еліта їм потрібно міліони платити!!! нехай попробують прожити на зарплату простої людини яку вони недавно вчили, а саме на 1300грн.

      Видалити
  17. Анонім19.09.14, 15:38

    А ті, хто наговорює на вчителів, чи не завдяки їх праці, ви стали "людьми із великою букви"?
    Чи не ці самі вчителів вчать ваших дітей і внуків? Як у вас повертається язик говорити такі речі? Сором вам, що ви підтримуєте утиски влади, а потім говорите, що на Україні погано жити, а нічого не робите для покращення!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім20.09.14, 01:30

      Ви знаєте, не думаю, що саме вчителі зробили з мене Людину. Скоріше власне бажання, допитливість, книги і т.д.. Наші вчителі та наша шкільна програма швидше зробили б з мене типову сіру одиницю. Тому не приписуйте такі речі суто вчителям. А щодо утисків влади, то це скоріше ваше не бажання відчути НА ДЕЯКИЙ ЧАС реалії сьогодення = стикнутися з фінансовими проблемами, котрими переймаються зараз 90 % простих українців.

      Видалити
    2. Анонім20.09.14, 15:47

      Тому, хто пише про себе "Людина" (з великої літери) не допоможе жоден учитель, навіть з великої літери. Як кажуть, усі тут безсилі. Оця "людина" дійсно сіра одиниця, проте не типова, а самозакохана. Якщо самостійно здобув такі знання, що став Людиною, і впевнений, що вчителі отримують свої "гонорари" незаслужено, то може варто спробувати провести хоча б один урок у рядовому класі, де сидить 20-30 таких же індивідуальностей, як і ви????? Мабуть, для Людини-не сірої одиниці це не складає великої проблеми. Чи слабо????

      Видалити
    3. Анонім20.09.14, 21:52

      Я вас підтримую! Хай підуть і спробують провести хоча-б один урок! Втічуть через 5 хвилин!!! Всі ті, хто пишуть погане про вчителів - боягузи, які бояться брати на себе відповідальність за чужих дітей! А якщо ви вважаєте, що у нас великі зарплати, то хто вам заважав іти вчитися на вчителя? Так ні, ви 11 років протирали штани і спідниці в школі, а потім навіть нікуди не спробували вступати, щоб отримати нормальну професію, а потім і роботу!

      Видалити
    4. Анонім21.09.14, 22:09

      То підіть і попрацюйте "один урок" за станком чи у цеху. Вас і на 5 хвилин не вистачить. Кожному своє. Просто вам зняли трохи (тимчасово!) і ви вже аврал кричите. Не мені вам розказувати що в країні відбувається, але і не вам (освітянам!) гвалт здіймати за тимчасово! відібрані надлишки. Так, у порівнянні з рештою людей, це надлишки. Особливо зараз.

      Видалити
  18. Анонім21.09.14, 23:03

    Оце уже взагалі смішно.Шановні коментатори скажіть, будь-ласка ,а у нас у місті є хтось нормальний.Вчителі погані,мер поганий,Хіміч поганий,коротче кажучи кого б не згадали всі ....погані.Шукайте проблеми в собі.....Подивіться у дзеркало.....Після таких коментів що можна хотіти від дітей..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.09.14, 01:33

      У нас нормальних нема. У всіх рила в пушку, а у декого навіть пір'ям поросло.
      Хоча є пару нормальних, але про них не хочу тут навіть згадувати.
      Бо тут їх як пролюструють, то взагалі нормальних не залишиться.

      Видалити
    2. Анонім22.09.14, 19:11

      А ви хоч нормальні?

      Видалити
    3. Анонім22.09.14, 19:11

      Нормальна!!!!

      Видалити
  19. Анонім22.09.14, 14:53

    Ну що ж, якщо інших професій у районі немає, продовжимо говорити про вчителів. Про дійсно хороших вчителів, у минулому. Невже Надія Павлівна і Наталія Іванівна з Баранівки досі думають, що приносять користь. На жаль, вони і багато інших, хороших колись, вчителів перетворились на заробітчан. Прошу вас знайте міру, підіть гарно.Не чекайте: ще один рік і ще один ... Скоро професійне свято - День вчителя. Нехай вам зі сцени скажуть гарні слова, дадуть грамоту, ви заслужили. І всі вам будуть вдячні: молоді вчителі за години(можливо і мені не прийдеться не на повну ставку у село добиратися, ще й автобусів немає), учні - за молодих вчителів. Ось тільки диретору Лідії Захарівні йти не можна - хто буде простому пенсіонеру городи обробляти? 70 років - не вік!!! А може все-таки красиво на День вчителя...? Подумайте! Дай Вам Боже всім на розум!

    ВідповістиВидалити
  20. Анонім22.09.14, 17:27

    А думаю читаючи ці брудні коментарі у нас чию б професію ,чиє б прізвище не кинули в коменти найдеться не одне рогате яке буде поливати усіх брудом.Але ми всі люди і ми всі робимо помилки "ПОМИЛКИ НЕ РОБИТЬ ТОЙ ,ЩО НІЧОГО НЕ РОБИТЬ"

    ВідповістиВидалити
  21. Анонім23.09.14, 23:41

    Це не бруд. Якщо ви хочете за роботу питати, то треба за неї платити нормально. Молодому вчителю за ставку годин виходить стільки, скільки вчителю -пенсіонеру за третину ставки. А взагалі, можете заспокоїтись, дякуючи районній владі, молоді вчителі за тисячу грн., дійсно тепер за тисячу, будуть крутити велосипедами у всі куточки району - треба за щось жити. А шановані пенсіонери будуть ходити на роботу в першу чергу не за гроші, а щоб вмитись і вдома не сидіти. Чому у вчителів немає ставок- тому що відділ освіти приймає на роботу студентів по "дзвінку" від влади чи за плату.

    ВідповістиВидалити
  22. Анонім24.09.14, 14:13

    Мені здаєть зараз познімали надбавки, так що тепер всі рівні.Основна маса вчителів - пенсіонерів мають 3-4 години,якщо ще і вони підуть то хто буде вчити тих діток,да вчити не просто відбути, а дійсно дати знання. Основна маса молодих вчителів більше переймаються політикою та лже патріотизмом чим своєю основною професією.Давайте зиму перезимуємо, а там видно буде.

    ВідповістиВидалити
  23. Анонім25.09.14, 09:47

    Нам би день простояти та ніч протриматися. А молодь у нас хороша - майдан показав. Але якщо молоді вчителі будуть дивитись на заробітчан-пенсіонерів і не просто вчителів, а керівників шкіл (яких у школі не застанеш) то в 30 років стануть такими як вони.

    ВідповістиВидалити