28 серпня 2014

Замість портретів на дошку пошани у Баранівці повісили фото заводів та ферм


Замість традиційних портретів «Кращих людей району» на дошці пошани, що розміщена на вулиці Леніна поблизу адмінприміщення Баранівської райдержадміністрації, з’явилися фотографії підприємств, організацій та установ, якими гордиться район.

За словами заступника голови Баранівської райради Володимира Цицюри, рішення відмовитися від звичної дошки пошани було прийняте депутатами на засіданні сесії райради. Таким чином, вдалося заощадити майже 5 тисяч бюджетних гривень, які передбачалися на обладнання дошки та виплату винагород тим особам, портрети яких мали б з’явитися на ній у цьому році. Зекономлені кошти планують використати для надання допомоги учасникам АТО та іншим особам.

«Спершу на сесії виникла ініціатива, що в зв’язку з необхідністю допомагати сім’ям загиблих, поранених, землякам-військовим у зоні АТО, можливо, дошку пошани в цьому році не робити, щоб зекономити кошти і направити їх на допомогу тим, хто цього потребує. Депутати заслухали пропозицію бюджетної комісії, підтримали її і сказали, що дошки пошани не потрібно, а варто там зробити якийсь цікавий стенд. Кошти вирішили залишити в бюджеті на екстрені випадки», - розповів Володимир Цицюра.

Він відмітив, що в подальшому оформленням стенду займалися в Баранівській райраді, але часу було обмаль, бо планували закінчити роботу до Дня Незалежності. Вирішили розмістити фото установ, якими гордиться район, та підприємств, які наповнюють місцевий бюджет.

«Не скажу, що це був якийсь відбір, чи щось прораховувалось. Це все вийшло досить спонтанно та й часу у нас було обмаль, бо до Дня Незалежності хотіли встигнути. Тому і було запропоновано взяти школу, садочок і декілька підприємств. Можна сказати, що підбирали підприємства, виходячи з візуально гарного стану, щоб працювало, а не стояло, та ті, що найбільше бюджет поповнюють», - розповів Володимир Цицюра.





Нагадаємо, про ідею відмовитись від традиційних портретів на дошці пошани у Баранівці говорили на засіданні бюджетної комісії.

8 коментарів:

  1. Анонім28.08.14, 16:32

    не гарно-не гарно зробили!гімназію повісили,а школу номер 2,забули чи як?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павло28.08.14, 18:08

      До чого тут школа №2? Вам же все пояснили! Читати треба, а не тільки картинки дивитись.

      Видалити
    2. Анонім30.08.14, 12:48

      Повністю погоджуюсь ,не гарно зробили.

      Видалити
  2. Анонім29.08.14, 23:43

    Погоджуюсь в Школі №2 є кого повісити)))

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім02.09.14, 21:27

    А ЧОМУ НІКОМУ НЕ ПРИЙШЛО НА ДУМКУ ПОВІСИТИ НА ДОШКУ ПОШАНИ ФОТО ТИХ, КИМ ДІЙСНО ПИШАЄТЬСЯ РАЙОН? НЕВЖЕ ВІЙСЬКОВІ З НАШОГО РАЙОНУ, ЯКІ НИНІ СПОЧИВАТЬ ВІЧНИМ СНОМ, ЯКІ ВІДДАЛИ СВОЄ ЖИТТЯ ЗА НАШУ З ВАМИ ЗЕМЛЮ, ЗА НАШУ КРАЇНУ, НАШ НАРОД НЕ ДОСТОЙНІ ЦЬОГО??? ПРО ТАКУ МОЖЛИВІСТЬ НАВІТЬ НІХТО НЕ ПОДУМАВ? ОСЬ ТАК МИ ЦІНУЄМО ПОДВИГИ ЗАГИБЛИХ ГЕРОЇВ І ЇХНЮ ЖЕРТВУ?... З ПОВАГОЮ, СВІДОМИЙ ГРОМАДЯНИН.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім02.09.14, 23:40

      Зменши шрифт і заспокойся. Всі ці роздуми, рішення, фотографії - робилися ще в середині літа. Зараз ти бачиш результат. І зауваження твоє ЗАРАЗ недоречне. Треба спочатку війну цю закінчити, а тоді вже вшановувати загиблих. Всіх.

      Видалити
  4. Анонім03.09.14, 01:17

    Як на мене, то свободу слова і думки ще ніхто не скасовував. Це моя власна позиція, яку маю повне право відстоювати. Мене особисто обурює той факт, що в усі роки місця на дошці пошани знаходилися для різних (достойних і не дуже) людей району. А зараз таку ідею не те що ніхто не запропонував, а й має нахабство критикувати і паплюжити. За наших військових щодня молитися треба, їхнї жертви пам'ятати і всіляко виказувати свою повагу та вдячність вже сьогодні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім03.09.14, 15:43

      По-перше, таку думку висловлювали. Треба уважніше читати новини: "поміж інших - була пропозиція цьогоріч розмістити на дошці пошани фото мешканців району, які беруть участь в АТО, але виділити кількох осіб з такої кількості військових – просто неможливо". Зауважу, що тоді ще не було загиблих. По-дуге, фото загиблих на дошці в центрі міста це зовсім недоречно. Їх імена повинні бути викарбувані на граніті, котрий має бути встановлений на площі Волі біля памятників їншим героям. А сьогодні треба не фотки чіпляти на фанері, а допомагати тим, хто зараз на фронті, щоб менше потім прізвищ карбувати на плитах гранітних.

      Видалити