01 липня 2014

Наукову роботу баранівської школярки визнали кращою в Україні


У VIII Всеукраїнському зльоті шкільних лісництв, який проходив 24-27 червня у Луцьку, вихованка Баранівського шкільного лісництва «Паросток» Дарія Кулібаба виборола І місце.

Про це повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

ЇЇ наукову роботу на тему: «Особливості вирощування та використання посівного садивного матеріалу гінкго дволопатевого в умовах Баранівського лісомисливського господарства» журі визнало кращою серед 19 подібних досліджень.

- Над роботою ми працювали понад 3 роки, - ділиться Дарія. - І дослідна, і теоретична частина вимагали багато часу і зусиль. Однак, рослина ця для нас малознайома, тому і результати виявилися досить цікавими. Це дерево — одне з найстаріших на нашій планеті, що збереглося до наших днів, до того ж гінкго дволопатеве – єдиний, що зберігся до наших днів, представник сімейства Гінкгові. Тепер воно ростиме на нашій баранівській землі.

Що ж до вибору професії, то Дарія ще не визначилася остаточно, однак вже точно знає, що природоохоронна справа увійшла в її життя назавжди.

Привітати юну зміну лісівників до Луцька прибув і голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков. З його рук і отримали переможці нагороди.


фото прес-служби ЖОУЛМГ
відео користувача tvradiozt

1 коментар: