26 червня 2014

Влада Баранівки планує змінити обличчя міста. Проекти уже готові


У Баранівці планують кардинально змінити обличчя міста і вже підготували цілий ряд проектів по вдосконаленню інфраструктури та створенню комфортних умов для мешканців.

Про задуми, плани та конкретні проекти розповів міський голова Анатолій Душко.

Одним з надважливих завдань, які міська влада ставить на 2014 рік, є перша стадія капітального будівництва підвісного пішохідного мосту через річку Случ до мікрорайону Заріччя.

«Проектна документація на стадії завершення, тому за сприятливих умов та при прогнозованому державному фінансуванні місцевих бюджетів найближчим часом ми зможемо приступити до роботи по зведенню мосту в районі міського пляжу», - розповів Анатолій Душко.

Другий проект є частиною грандіозного плану по реконструкції центральної частини міста. На 2014 рік запланований капітальний ремонт братської могили на площі Волі з реставрацією аварійного пам’ятника, облаштуванням біля меморіалу тротуарної плитки та освітлення.


Крім того, розглядається надзвичайно серйозний проект, який у міській раді вважають не просто естетичним проривом, а й початком створення нового обличчя міста. Мова йде про капітальний ремонт скверу на початку вулиці Дзержинського, а саме між будівлею кінотеатру та приміщенням пошти. Тут планується облаштувати вхід до православної церкви з центральної площі міста з воротами у вигляді арки. За словами міського голови, усе вже готово для реалізації проекту, кошторис якого складає 300 тис. грн.


Давно назріває питання капітального ремонту й самої площі Волі з облаштуванням дорожнього руху. Зокрема влада міста підготувала проект створення кругової транспортної розв’язки та відкриття проїзду на вулицю Леніна з облаштуванням двох клумб в центрі площі.

«Це надзвичайний проект, однак ми знаємо, що цьогоріч ми не зможемо його втілити в життя. Тож це вже плани на 2015 рік», - відмітив міський голова.

Крім проектів, які готувалися протягом тривалого часу, у цьому році виникли й неочікувані завдання по реконструкції міста.

«Після демонтажу пам’ятника Леніну саме по собі виникло питання встановлення на його місці іншої скульптури та оновлення скверу. Уже вирішено, що тут буде пам’ятник Тарасу Шевченку, навколо якого хочемо створити гарну рекреаційну зону поряд з дитячим майданчиком», - розповів Анатолій Душко.

Щоб реалізувати усі ці перспективні плани, у міській раді готові брати участь у всіляких конкурсах та презентувати проекти для участі в програмах міжнародних грандів.

«Ми намагаємось робити все для того, аби не просто планувати на рівні проектної документації,а й втілювати задумане в життя, міняти місто на краще та будувати Європу в Баранівці», - підсумував Баранівський міський голова.

17 коментарів:

  1. Віктор26.06.14, 23:17

    А чи не круто 300тис.грн. за сквер між пошарпаним кінотеатром та облупленою поштою, і чи не затьмарать своїм "шиком" такі ворота до церкви саму церкву??

    ВідповістиВидалити
  2. Олександр27.06.14, 00:02

    Який бамбук малював цей проект із погруддячком Шевченка, де мають збиратися люди, навколо тої балії з водою?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім27.06.14, 00:36

      та це ж так і задумано, щоб люди біля Шевченка не збирались, не хотіли біля Леніна збиратись - от і біля Шевченка нема чого, це ж рекреаційна зона, а не місце для урочистих подій, може, тому і погруддячко таке манюньке, щоб гойдалки не затуляло

      Видалити
    2. Сергій27.06.14, 00:56

      угу, на 23 році незалежності України раптом звалився ленін, і тому "виникли і неочікувані завдання", чого-чого, а цього й справді, виявляється, не очікували, жили як радянському музеї, аж тут зненацька - мамо, що це...

      Видалити
  3. Михайло Євграфович28.06.14, 08:32

    Вражає недолугість проектів. Ідеї хороші, а проекти убогі. Пам'ятник Шевченку за фонтаном не видно. І чому 300 тис.грн. на ворота до церкви, якщо у нас церква відділена від держави, а не на пам'ятник Шевченку? Чому ворота до церкви? Я хочу, і , думаю, багато жителів міста будуть не проти, щоб зробили спочатку такий вхід до костелу. Чому все робиться без обговорення? Чи задіяні представники районної архітектури до участі в реалізації цих "грандіозних" проектах? Хто в міській раді такий "великий" знавець з питань містобудування і архітектури, що намагається змінити обличчя міста так, як саме він вважає за потрібне? Почитайте Салтикова-Щедріна, він писав про таких "планів громадье". За 150 років нічого не змінилось.
    Бідний мер, "вимушений" (за його словами) будувати в Баранівці Європу! І де на нього взялася така напасть? Пропоную йти на заслужений відпочинок.

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім28.06.14, 11:44

    Люди, це ж все для вас роблять, для міста…. Таке відчуття, ті що коментують, ні де крім м. Баранівки не були…як на мене то все дуже чудово, і взагалі місто не впізнати……..плани дивовижні, як кажуть «в перед »….

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім28.06.14, 12:09

      Нехай спочатку дороги нормальні зроблять,дитячого садочка другого хай відкриють а то діти роками черги ждуть,дитячий майданчик один на всю Баранівку,хіба неможна якісь качельки в парку поставити,немає куди з дітьми вийти на вихідних

      Видалити
    2. Павло28.06.14, 18:24

      Підписуюсь під кожним словом.

      Видалити
    3. Анонім03.07.14, 13:56

      Блін....Люди ці всі проекти обговорювалися на ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАННЯХ, і докладно були донесені до громади, якщо важко було відірватися від крісла і прийти на слухання то ваша вина....На рахунок доріг то перейдіть у Жаборицю і спростуйте свої думки....а от центральні дороги,як мені відомо, то до автодора...Я за покращення міста !!!!

      Видалити
    4. Анонім03.07.14, 21:58

      А другого садочка відремонтувати шо вслабо?

      Видалити
  5. небайдужий30.06.14, 23:23

    Хай перше наша церква стане церквою українського патріархату, а не російського, тоді і вхід до неї робити. А рух поколу не на площі волі робити, а біля "КП", менше аварій буде. І вулицю Леніна відкривати для мотициклістів які сідаючи на свого залізного коня голову вдома забувають непотрібно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олександр02.07.14, 01:31

      В тому, що Баранівська церква буде справді українською, можна не сумніватись, але 300тис. на вхід - ??? Це не "естетичний прорив", це хвора фантазія одного...

      Видалити
  6. Анонім05.07.14, 14:44

    Мені все подобається. Це буде прорив у нашому місці. У нас давно не робили такої краси, тому більшість буде за. А то є такі,які тільки за свою дупу трусяться, що їм це не так, їм то не то, бо це не для них, а для всіх. Угомоніться всі! А організатори вперед, буде круто!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олександр06.07.14, 14:16

      що ж саме тобі подобається Космосе, можливість поцупити трохи грошей, чи заробити дешевого авторитету у пенсіонерів..?

      Видалити
  7. Анонім05.07.14, 15:24

    Ага красиво розписано все, а деж вони стільки грошей візьмуть а якшо нехватить,люди здадуть як на наручники,у нас все починають робить,але незакінчують буде як із шлюзом,річку на болото перетворили

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім09.07.14, 07:53

    Я вас всіх не розумію, як щось роблять для м.Баранівки то це все погано, то може хай краще нічого не роблять, а строять собі маєтки в центрі, магазини, я думаю вас всіх буде влаштовувати, чи не так, і взагалі чого ви такі всі злі, заздрі, знаєте як кажуть: «Бачить чуже під лісом, а не бачить свого під носом.», аноніми ви спочатку прочитайте що таке бюджетна установа, і потім коментуйте. Я вважаю що церкву ну зовсім не потрібно обговорювати,чи у вас від того віра стане більш вірою. Да, давайте всіх будем ображати, то хто ми всі будем після цього………….. Заздрість здоров'я їсть. У мене склалася думка що вас не так бісять ці всі проекти, як антипатія до деяких чиновників, СОРОМ……..потрібно вміти стримувати свої емоції і деякі висловлювання, і буди сміливим, не писати анонімно а особисто прийти і сказати свою думку всій громаді, анонімно всі Герої….

    ВідповістиВидалити
  9. Анонім07.08.14, 12:53

    і я за.Тільки нашим людям ще культурними потрібно бути і не нищити те що є

    ВідповістиВидалити