30 червня 2014

У Баранівському районі в 2,5 рази збільшилось крадіжок: працюють навіть сім’ями


Протягом останніх 5 місяців у Баранівському районі в 2,5 рази зросла кількість крадіжок, у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року.
Про це 26 червня на сесії міської ради доповів заступник начальника Баранівського райвідділу міліції Руслан Корейба.

«З початку року у Баранівському районі збільшилась кількість крадіжок: з 1 січня по 1 червня їхня кількість склала 69, у той час як за аналогічний період 2013 року було 25. З числа скоєних крадіжок встановлено 31 особу, причетну до скоєння даних злочинів. У Баранівці за п’ять місяців було скоєно 26 крадіжок, за цей же період минулого року їх було 16. Крім того, збільшилась кількість грабежів: якщо в минулому році їх не було взагалі, то у цьому році маємо вже 2. Дві особи, причетні до пограбувань, вже встановлені», - навів статистичні дані заступник начальника баранівської міліції.

Руслан Корейба відмітив і зростання кількості шахрайств. Найчастіше скоюються вони по відношенню до людей похилого віку.

Особливу увагу замначальника райвідділу приділив злочинам, скоєним неповнолітніми.

«У Баранівському районі втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність найбільше в області. У цьому році вже було 4 таких випадки. Усі ці неповнолітні «працюють» в складі груп з 3-4 чоловік. Так, на початку року в районі сталося декілька крадіжок з автотранспорту: за кілька днів «обчистили» 4 машини. Ми виявили групу автокрадіїв, в якій було 2 неповнолітніх. Крім того, є в нас такі неповнолітні особи, які вже вчетверте притягуються до кримінальної відповідальності, однак арешт їм дати ніхто не може через малий вік», - розповів Руслан Корейба.


За словами замначальника міліції, 50% усіх зареєстрованих крадіжок у Баранівському районі розкривається, в тому числі й завдячуючи камерам відеоспостереження, які встановлюють підприємці перед своїми закладами.

«В середині червня, дякуючи відеокамері біля магазину «Полісся Продукт», вдалося встановити осіб, причетних до викрадення велосипеда. Виявилось, що крадіжку здійснили дві жінки - мати з донькою», - розказав правоохоронець.

Загалом, за даними райвідділу міліції, з початку року ріст кримінальних правопорушень по місту Баранівка склав +18%.

2 коментарі:

  1. Павло01.07.14, 21:35

    А що ви очікували? Ціни ростуть. Зарплата стоїть. Скоро не те, що сім*ями,,,,

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім24.07.14, 14:59

    Напишіть сюди краще імена та прізвища цих злочинців, особливо цікавить прізвища автокрадіїв ... в мене до них є деякі питання.

    ВідповістиВидалити