22 липня 2015

Риба у річці Хомора в Баранівському районі задихнулась від нестачі кисню


Риба у річці Хомора поблизу села Глибочок Баранівського району загинула через нестачу кисню та спекотну погоду. До таких висновків дійшли експерти державної лабораторії ветеринарної медицини.

Про це повідомляє управління рибоохорони в Житомирській області.

«Патанатомічне вивчення зразків загиблої риби, зроблене Житомирською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини, показало зміни характерні для асфіксії (задухи) риби, ознак інфекцій чи отруєння не виявлено», - йдеться у повідомленні.

Тобто результати досліджень говорять про те, що загибель риби на річці Хомора, поблизу села Глибочок була спричинена зниженням рівня розчиненого кисню у воді.

В управлінні рибоохорони вважають, що надзвичайно спекотна погода призвела до масового розвитку та швидкого відмирання синьо-зелених водоростей, тобто «цвітіння води», гниття яких понизило вміст розчиненого кисню у воді до показника нижчого за необхідний для життєдіяльності риби.

Нагадаємо, працівники Житомиррибоохорони у річці Хомора виявили масову загибель риби.

3 коментарі:

  1. Анонім23.07.15, 11:10

    Цікаво скільки нині коштував підприєству,
    яке зкидує всі свої відходи у цю річку, такий висновов експертів....

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім23.07.15, 11:20

    По всій річці кисень є, а біля Глибочка спека і нестача кисню. цікавий висновок, шкода, що дитсадок закривається, а то би для дітлахів цікава казочка була б.

    ВідповістиВидалити
  3. А Ви думаєте чому так довго встановлювали причину? Я думаю тому, що чекали "сговорчивости" підприємства, яке справді винне у загибелі риби.

    ВідповістиВидалити