21 квітня 2015

У Баранівці відбудеться обласний фестиваль хорової пісні пам’яті Анатолія Пашкевича


25 квітня у міському Будинку культури ім. А. Пашкевича відбудеться обласний фестиваль-конкурс хорової пісні «Мамина вишня», присвячений пам’яті народного артиста України Анатолія Пашкевича.

У програмі візьмуть участь колективи художньої самодіяльності Житомирської області, а також інших областей. Вхід вільний.

Фестиваль проводиться в Баранівці кожні два роки. Цього разу заявлено рекордну кількість учасників – 38, а це – щонайменше півтисячі артистів з різних районів Житомирщини. Запросили і гостей: так, свою участь вже підтвердили два ансамблі з Полтавщини.

За положенням упродовж конкурсної програми журі визначатиме переможців у трьох номінаціях: хор, ансамбль та оркестр, а також володаря Гран-прі фестивалю – кращого виконавця твору Анатолія Пашкевича.

А після конкурсних змагань у міському будинку культури, зазвичай, проводиться гала-концерт, у якому беруть участь лауреати фестивалю.


Нагадаємо, 24 березня у Баранівці біля будинку, де пройшли дитячі та юнацькі роки композитора Анатолія Пашкевича, було посаджено вишні на згадку про одну з найвідоміших його пісень «Мамина вишня».

4 коментарі:

  1. Анонім22.04.15, 10:42

    Сподіваємось, що відомої пенсіонерки серед ведучих не буде...

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім23.04.15, 00:15

    Була на кладовищі ... і побачила могилу батьків Анатолія Пашкевича.
    Було б добре аби там хоть хтось поприбирав чи якісь квітки занесли.
    Стоять старі пам*ятники.,похилі,. з яких краска вже облізла...
    гостей запрошують з Полтавщини,фестивалі роблять....,а повагу до його покійних Батьків немає.
    Дуже прикро.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Л.Горшкова23.04.15, 09:21

      Шанолвний аноніме 23.04.15 00:15! Гарно сказано "хтось поприбрав могили батьків Пашкевича". Чого хтось?! Ви знаєте, де могили, ходім з Вами і прибиремо! Згода? Чекаю дзвінка ( 4-23-15). В багатьох випадках мислимо, щоб хтось робив, а ми лише вміємо засуджувати, ганьбити і контролювати. Цим загадковим "хтось" мажемо бути ми всі і кожний з нас. Побачили якусь проблему - підкажіть, проявіть ініціативу і зробімо! Тим більше, коли мова йде про прибирання могили. З давніх давен в народі ведеться, що люди добровільно прибирають могили тих, в кого немає нікого з живих рідних. Не чекають якихось вказівок чи розпоряджень. Така народна мораль. А я серйозно чекаю дзвінка від аноніма щодо прибирання могил Пашкевичів.

      Видалити
  3. Л.Горшкова26.04.15, 14:23

    Вибачайте, але дзвінка не було щодо прибирання могил. Видно, як завжди, прибрала Надія Ошатюк. Дякую Вам, Надіє Богданівно!

    ВідповістиВидалити