01 серпня 2014

До Дня прапора у центрі Баранівки хочуть вивісити великий жовто-блакитний стяг


У День державного прапора України, що відзначається 23 серпня,
над Баранівкою може замайоріти великий жовто-блакитний стяг на
12-метровому флагштоці. Про це 24 липня розповів присутніми на засіданні міськвиконкому мер Баранівки Анатолій Душко.


За його словами, апарат міської ради критично поставився до ідеї встановлення в центрі Баранівки флагштоку для українського прапору.

«Апарат міської ради вперше за всю історію моєї роботи на посаді міського голови абсолютно критично віднісся до моєї ідеї встановити 12-метровий флагшток з прапором 2х3 метри зліва від каменю «430 років Баранівці». Сказали - не на часі, гроші і таке інше. А я думав, як гарно буде в центрі Баранівки мати такий прапор, тим більше до Дня прапора», - поділився своїми думками Анатолій Душко.

Однак члени виконкому позитивно сприйняли дану ідею, відмітивши, що український прапор, котрий розвиватиметься над Баранівкою, посприяє підняттю духу в складний для країни час.

«На День прапора в центрі міста - 12-метровий флагшток, піднімається прапор України. Це позитив? Позитив. Тому я не проти. Тим паче, що цьогорічні заходи щодо святкування Дня Незалежності в Україні уже передбачають військовий парад у Києві, святкові салюти. Я розумію, що зараз дуже складний час, але людям нині треба хоч трішечки піднімати дух», - зауважив заступник мера Вадим Гнилориба.

Тож виконком вирішив до проекту рішення «Про затвердження заходів щодо проведення в місті Баранівка Дня Незалежності України» включити один пункт, а саме «До Дня державного прапора встановити 12-метровий флагшток з прапором розміром 2х3 метра в центрі Баранівки, зліва від пам’ятного знака «Баранівці 430 років».

«Є різні варіанти – можна купити готовий шведський флагшток зі скловолокна. Зараз я зателефоную до інженерів у Житомир, спитаю, як його можна зробити з чорного металу. Прапор з легкої спеціальної тканини, розміром 3х2 метра в Києві коштує 1500 грн.. Будемо думати. Я не виключаю, що нам вдасться залучити якісь благодійні кошти», - розповів мер Баранівки.


18 коментарів:

  1. Не часто наш мер радує нас такими ідеями - 12 балів!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віктор02.08.14, 16:37

      підтримую школяра на всі 100%

      Видалити
    2. я вже не школяр, але дякую за підтримку

      Видалити
  2. Сергій04.08.14, 23:23

    Це дійсно класна ініціатива, а з такими "друзями", як у мера на роботі, ворогів уже не треба...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім05.08.14, 08:54

      це точно, там один заступник чого вартий, як ніж у спині

      Видалити
    2. Анонім05.08.14, 11:09

      Сергій, я з вами не погоджуюсь, бо ніякий керівник не з міг би працювати без колективу, а він там чудовий, ви напевно як провокатор зараз виступаєте, ви б краще так не робили…соромно, що в нас є ще такі люди, «Хочеш собі добра, не роби нікому зла»….ВИ ЗРОЗУМІЛИ…………. А Ви шановні не ведіться на ці дурні, пусті слова….. пам’ятаєте мультик про кота Леопольда і його девіз: «"Ребята, давайте жить дружно!"»….

      Видалити
    3. Анонім05.08.14, 22:10

      Дійсно, досить образ та суперечок, давайте спілкуватись принаймі конструктивно.

      Видалити
    4. Сергій05.08.14, 23:19

      Та я нікого не збирався ображати, чи провокувати, але в тексті статті ми бачимо цитату, де наш мер щиро дивується з реакції своїх колег на його ініціативу, щодо втановлення щогли з державним прапором в центрі міста - "Апарат ... вперше ... абсолютно критично віднісся до моєї ідеї..." - то що ж це за такий "апарат", який завжди підтримує, часто, мягко кажучи, сумнівні ініціативи голови (спорудження "золотих" воріт до церкви, за 300000грн., кап.ремонт міськради і т.п.), а тут раптом - "...не на часі, гроші...". То хто ж кого підставляє і провокує? І в якому часі цей "апарат" живе??? Мені не соромно, а дуже прикро, що серед нас ще є такі люди.

      Видалити
    5. Тетяна06.08.14, 00:22

      Сергію, важко з Вами не погодитись, на чергових виборах мер переконається, який "чудовий" був у нього колектив. Але через якогось тут Аноніма у мене раптом виникли свої асоціації з мультяшними героями, не можу стриматись. В мультику "Тайна Седьмой планеты" є такий собі "добродій" Весельчак У, ну, дуже схожий на працівника мерського Апарату, і за вчинками, мабуть, теж.

      Видалити
    6. Анонім06.08.14, 06:05

      Тетяно, думайте що хочете ваше право, можливо у вас ностальгія, раджу, ще раз переглянули мультик про кота Леопольда…… примітка не: "Тайна Седьмой планеты" –« Тайна третьей планеты»

      Видалити
    7. Анонім06.08.14, 06:21

      Сергію апарат не має право підтримувати такі проекти, як ви називаєте «сумнівні», погоджують і приймають остаточне рішення депутати…особисто моя думка, я не вірю, що апарат був проти…. є всі цитати за, а де хоч одна цитата, що нетреба….

      Видалити
  3. Максим Пашкевич05.08.14, 10:44

    Мені подобається. Гарна ідея!

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім05.08.14, 12:49

    Міський голова перевершив сам себе! Ідея просто супер! Я у захваті !!!

    ВідповістиВидалити
  5. Якось важко собі уявляю детально, як виглядатиме наш прапор таких от розмірів саме на висоті 12 метрів, але думаю, що це буде справді класно. Дякую Душку. Час жити по-новому!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім07.08.14, 00:14

      ну як же. буде так собі, якщо наперед не знати що він там є то й не помітиш. 12 метрів - рівень між 3тім і 4им поверхом. Буде вищим за пошту і меншим за церкву. Можливо, йому місце трошки в іншому місці площі? там де пам"ятник загиблим воїнам ВВ? Тим більше вже потрібно думати про спорудження нових пам"ятників, загиблим в теперішній війні.

      Видалити
    2. Тарас07.08.14, 16:42

      воїни ВВ (вічна їм память) воювали під іншим прапором і загинули за іншу країну, ми маємо їх вшановувати теж трохи іначе, взагалі, весь той комплекс - Пантеон Героїв - вже давно потребує капітальної реконструкції, з ретельно продуманим планом, це має бути своєрідний міжконфесійний храм для усіх нас, бо чорнобильці і небесна сотня теж загинули за нас

      Видалити
    3. Володимир08.08.14, 00:55

      Згоден з тобою Тарасе, і ту чорну стелу з автоматником треба замінити на світлий величний спільний обеліск, а Пантеон Героїв, здається, вдала назва для того меморіалу. Для нашого прапора заплановане мером місце підходить найкраще.

      Видалити
  6. Олена09.08.14, 00:21

    Сподіваюсь, що ідея з прапором не зависне десь на висоті другого поверху (міськради). Але ще кілька слів для Володимира і Тараса - підтримую кожне слово, і привид того солдата з автоматом на стелі ще в дитинстві мене лякав, його давно пора прибрати, проте, Монумент Слави, як назва меморіалу, мені більше подобається, якось звичніше...

    ВідповістиВидалити