29 липня 2014

Поранені баранівські військові отримали ордени від Порошенка


26 липня Президент України Петро Порошенко нагородив військовослужбовці, що беруть участь у антитерористичній операції на сході країни. Серед тих, хто отримав ордени «За мужність» III ступеню, є і військовослужбовці з Баранівського району.


Відповідний указ «Про відзначення державними нагородами України» №619/2014 від 26 липня опублікований на офіційному сайті Президента України Петра Порошенка.

«За особливу мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України нагородити орденом «За мужність» III ступеню солдата ТОРЖАНСЬКОГО Олега Миколайовича та старшого солдата РОМАНЧУКА Андрія Валерійовича», - йдеться в указі президента.

Нагадаємо, мешканець Баранівки Олег Торжанський, призваний по мобілізації до 30-ї Новоград-Волинської механізованої бригади, отримав поранення 22 травня у бою під Рубіжним Луганської області. Наразі Олег перебуває в Житомирському військовому госпіталі, йде на поправку.

Романчук Андрій Валерійович, мешканець села Жовте (Кам’янобрідська сільська рада) отримав важкі поранення черевної порожнини 10 червня. За інформацією першого заступника голови Баранівської райдержадміністрації Володимира Хіміча, нещодавно з району відправили автомобіль «швидкої допомоги» до ірпінського госпіталю, щоб забрати пораненого бійця.

Попереду на Андрія Романчука чекає продовження лікування та тривалий період реабілітації, але сільська родина немає на це достатньо коштів. За інформацією журналіста Житомир.info, яку вдалося отримати у телефонній розмові з самим Андрієм, допомогти хлопцю можна, перерахувавши кошти на картку Приватбанку 5168 7572 6731 2652 на ім’я сестри Андрія – Романчук Ірини Валеріївни.

1 коментар:

  1. Любов21.11.14, 18:57

    Олеже і Андрію, щиро вітаємо з нагородою! Ви - кращі з поміж нас! Здоров я і швидкого одужання!

    ВідповістиВидалити