10 липня 2014

До Баранівського району вже приїхало 16 дорослих та 10 дітей зі сходу України

Баранівський район вже прийняв 26 переселенців зі східних регіонів України, серед них – 10 дітей та 4 людини похилого віку. Такі дані станом на 9 липня повідомила начальник управління праці та соціального захисту населення Баранівської райдержадміністрації Людмила Куцан.

За її словами, у районі створена спеціальна робоча група з питань прийняття переселенців з Криму та східних областей України, завданням якої є надання всебічної допомоги тим, хто був вимушений покинути рідні домівки.

Наразі у Баранівському районі підготовлені місця для тимчасового поселення людей, а це 98 будинків, де є можливість розмістити близько 400 людей.

Крім того, влада Баранівського району вживає всі необхідні заходи щодо забезпечення переселенців належними їм пенсіями та соціальними виплатами, а також отриманням допомог, компенсацій тощо. Так, з 26 вимушених переселенців – дві людини поставлені на облік в районний центр зайнятості, двоє дітей влаштовані в дитсадки та одна дитина - в школу. Подані 6 запитів для отримання соціальних допомог та пенсій, по деяким уже прийшли відповіді, на підставі яких територіальні управління пенсійного фонду та фонду соцстраху мають розпочати виплату коштів.

Поряд з цим у Баранівському районі переселенці отримують консультативну допомогу з різних питань, професійну психологічну підтримку, а також матеріальну та гуманітарну допомогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар