10 липня 2014

До кінця літа мешканці Баранівки мають сплатити податок на землю, але не всі


До 1 липня податкова розіслала власникам земельних ділянок у Баранівці повідомлення про нараховану суму податку на землю, яку необхідно сплатити протягом 60 днів, тобто до 31 серпня.

Разом з тим, згідно податкового законодавства, визначений цілий ряд осіб, які звільняються від сплати даного податку. Це інваліди I та II груп, фізичні особи, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, пенсіонери за віком, ветерани війни, учасники бойових дій, «чорнобильці».

Однак пільги поширюються лише на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних розмірів цієї ділянки, а саме:
а) для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більш ніж 2 га;
б) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах — не більш ніж 0,25 га, в селищах — не більш ніж 0,15 га, в містах — не більш ніж 0,10 га;
в) для індивідуального дачного будівництва — не більш ніж 0,10 га;
г) для будівництва індивідуальних гаражів — не більш ніж 0,01 га;
д) для ведення садівництва — не більш ніж 0,12 га.

Крім того, від сплати податку на землю звільняються особи, які є платниками фіксованого сільгоспподатку (ФСП), а також власники земельних ділянок та земельних паїв за умови їх передачі в оренду платнику ФСП.

Немає коментарів:

Дописати коментар