27 листопада 2020

У Баранівському районі нетверезий водій протаранив службовий автомобіль патрульних


26 листопада нетверезий керманич ВАЗівки проігнорував вимогу правоохоронців про зупинку, а після нетривалого переслідування раптовим маневром ударив службовий автомобіль поліції.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

26 листопада  близько 22:00 на ділянці автодороги Васильковичі - Шепетівка Баранівського району патрульні місцевого відділення поліції помітили автомобіль ВАЗ 2106, водій якого рухався з непрацюючими габаритами. Поліцейські подали керманичу сигнал про необхідність зупинки транспортного засобу. Водій же вимогу правоохоронців проігнорував і пришвидшив подальший рух.

Патрульні почали переслідування порушника, увімкнувши на службовому автомобілі проблискові синьо-червоні маячки. У селі Дубрівка водій ВАЗівки не зоорієнтувався на Т-подібному перехресті і змушений був пригальмувати. Коли ж поліцейські припаркували свій автомобіль позаду, керманич раптово почав рух назад, у результаті чого ударив службову автівку. Потому подальші маневри ВаЗівки інспекторам вдалось припинити.

Унаслідок ДТП ніхто з людей не постраждав. Обидва автомобілі зазнали механічних пошкоджень. За кермом ВАЗівки виявився 18-річний молодик, житель Баранівського району.

У медзакладі, куди його доставили правоохоронці, було зафіксовано перебування юнака у стані алкогольного сп’яніння (1,22 проміле). За його словами, саме через нетверезий стан він і проігнорував сигнали поліцейських про зупинку, бо боявся викриття і відповідальності.

Відносно водія поліцейські склали матеріали про адміністративні правопорушення за керування несправним транспортним засобом, у нетверезому стані, невиконання вимог про зупинку і спричинення дорожньо-транспортної пригоди. За вказані правопорушення молодику загрожує покарання у вигляді значних штрафних санкцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар