31 липня 2020

Головного бухгалтера відділу освіти Баранівської міськради підозрюють у недбалості


Головного бухгалтера відділу освіти Баранівської міської ради підозрюють у неналежному виконанні своїх службових обов'язків, через несумлінне ставлення до них, що призвело до втрати 300 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

У п’ятницю, 31 липня 2020 року, за погодженням із Новоград-Волинською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру голові тендерного комітету відділу освіти однієї з міських рад області у неналежному виконанні своїх службових обов'язків, через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, голова тендерного комітету відділу освіти при здійсненні закупівлі навчального обладнання не вжила заходів для відміни процедури відкритих торгів та відхилення тендерної пропозиції, що призвело до значного завищення його вартості.

Унаслідок цього постачальнику при закупівлі товарів перераховано 949 тис грн бюджетних коштів, у тому числі майже 300 тис грн безпідставно.

Вказані обставини повністю підтверджені належними та достатніми доказами в сукупності, зібраними у ході досудового розслідування кримінального провадження.

Незаконні дії викрито правоохоронцями спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Досудове розслідування проводить Баранівське відділення поліції. Процесуальне керівництво здійснює Новоград-Волинська місцева прокуратура.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як стало відомо місто Баранівка, мова йде про тендерну закупівлю двох комплектів обладнання для кабінетів хімії та фізики, яка була проведена у 2017 році.

Тоді, за результатами відкритих торгів відділ освіти Баранівської міської ради уклав договір з ФОП Гарбузюк О.В, зареєстрованою у Київській області.

Згідно з умовами договору від 20 липня 2017 року, два комплекти шкільного обладнання обійшлись міській раді в 948,5 тис. грн, хоча інший учасник торгів - ДП Квант ПАТ "Електровимірювач" пропонувало на 100 тис. грн нижчу ціну. Проте його пропозицію тендерний комітет відхилив.

Згідно протоколу засідання тендерного комітету, очолювала тендерний комітет головний бухгалтер відділу освіти Баранівської міської ради Терещенко Н.В.

Скріншот протоколу


Скріншот додатку до договору

Нагадаємо, у Баранівському ліцеї №1 мають створити сучасну їдальню з новою кухонною технікою. Тендер на закупівлю відповідного обладнання опубліковано на порталі публічних закупівель ProZorro 23 липня. Початок аукціону 10 серпня, очікувана вартість 1 млн грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар