10 червня 2020

У Баранівському районі люди відмовились ховати небіжчика і перекрили трасу


9 червня близько 16:00 жителі села Марківка вийшли на протест і перекрили трасу Новоград-Волинський - Полонне. Люди встановили серед дороги кришку труни, загородивши проїзд для автомобілів.

У такий спосіб селяни вимагали повторної судмедекспертизи та встановлення дійсної причини смерті односельчанина, якого привезли з моргу з видимими травмами тіла, однак за висновком експертів - причина смерті не була насильницькою.

За словами родичів загиблого Аркадія, напередодні своєї смерті чоловік поїхав до Баранівки, до роботодавця по заборговані гроші. Люди припускають, що виник конфлікт, у ході якого Аркадій розбив скло та фари автомобіля, за що був побитий.

Чоловіка доправили до лікарні, де він помер. За висновками експертизи, у загиблого виявлені тілесні ушкодження, в тому числі зламані ребра, однак до смерті призвів панкреонекроз.

Людей обурив такий висновок, тож замість похорону вони вдались до протесту, аби привернути увагу влади та правоохоронців.

За деякий час, аби владнати ситуацію, на місце події прибули представники від Баранівської ОТГ, поліція та прокурор.

Тим часом у довжелезному заторі застрягли десятки легковиків,  вантажівок, автобуси з пасажирами і навіть швидка, яку викликали до дружини загиблого, якій раптово стало зле. Дорогу розблокували через 2 години.

За словами прокурора Новоград-Волинської місцевої прокуратури Галини Пилипчук, тіло померлого буде направлене на судмедекспертизу до Житомира.




Немає коментарів:

Дописати коментар