04 лютого 2020

У Баранівському районі понад 70 селян втратили право власності на 350 га землі


У Житомирській області викрито незаконні земельні оборудки державного реєстратора Малинської міської ради, які позбавили понад 70 селян права власності на 350 га землі у Баранівському районі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області

"Коростишівська місцева прокуратура здійснює публічне обвинувачення у справі за фактом зловживання державним реєстратором своїми повноваженнями при наданні публічних послуг, за ч. 1 ст. 365-2  Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Установлено, що державний реєстратор Малинської міської ради, зловживаючи своїми повноваженнями на користь юридичних осіб, незаконно здійснив реєстрацію у Реєстрі прав власності на нерухоме майно про набуття права оренди приватним товариством земельних ділянок загальною площею 350 га, що на території Климентіївської сільської ради  Баранівського району.

"Такими протиправними діями обвинувачений позбавив 73 власників земельних ділянок права розпоряджатися своїми наділами. Крім цього, позбавив такого права і законного орендаря сільгоспугідь, який обробив землю, засіявши сільськогосподарськими культурами вартістю 1,7 млн грн", - інформує пресслужба прокуратури.

Наразі справу розглядає Малинський районний суд.

Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі до 3 років з позбавленням права займати певні посади до 10 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар