30 грудня 2018

У Баранівці обговорили перспективний план розвитку району на найближчі роки


29 грудня у Баранівці відбулося засідання Ради регіонального розвитку, під час якого підбили підсумки реформи децентралізації та обговорили перспективні напрямки та проекти на найближчі три роки.

У засіданні взяли участь керівники району, об’єднаних територіальних громад, установ та організацій Баранівського району.

На сьогодні у Баранівському районі 3 обєднані територіальні громади - Баранівська міська, Довбиська селищна і Дубрівська сільська. Після об’єднання вони мають набагато більше фінансових можливостей для реалізації тих проектів, які необхідні жителям цих громад.

Керівники кожної з ОТГ представили свої досягнення та плани на майбутнє.

На найближчий час серед пріоритетних напрямків у громадах:

Баранівська міська ОТГ – створення прозорого офісу, спортзалу у ЗОШ №2;
Довбиська селищна ОТГ – будівництво спортивного комплексу;
Дубрівська сільська ОТГ – продовження будівництва амбулаторії.

Також у районі планують проводити термосанації начальних закладів та ремонти доріг.

«План перспективного розвитку, який ми зараз формуємо, не є остаточним. Він буде весь час доповнюватися новими проектами, які визначатимуть громади для реалізації. На сьогодні дійсно є набагато більше ресурсів на місцях, аби робити життя у громадах комфортним», – зазначив голова Баранівської РДА Микола Вельчинсьий.

Ради регіонального розвитку пройшли вже майже у всіх районах області. Пропозиції від районів будуть формувати загальний План перспективного розвитку Житомирщини.







1 коментар: