24 жовтня 2018

Баранівські лісівники готують 400 гектарів ґрунту під майбутні лісові культури


У Баранівському лісмисгоспі вже підготували 200 гектарів ґрунту під майбутні лісові культури. До настання зими збираються підготувати ще стільки ж, а навесні 2019-го - висадити 400 гектарів лісу.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

"Аби встигнути провести весняну лісокультурну кампанію в оптимальні терміни, коли погодні умови найбільш сприятливі, підготовку грунту під майбутні культури в Державному підприємстві "Баранівське лісомисливське господарство" проводять восени. Відтак на площі 200 гектарів цієї осені такі роботи вже проведені. До настання зими в підприємстві планують виконати ще стільки ж. Адже навесні 2019-го тут висадять 400 гектарів лісу – це дещо більше ніж в попередні роки"- йдеться у повідомленні.

Для підготовки ґрунту лісівники мають необхідну сучасну техніку. В залежності від лісорослинних умов та типу грунту – застосовують і різні плуги.

"Особливо радіють лісівники двовідвальному плугу польського виробництва, який нарізає борозни з одночасним трамбуванням пласта", - зазначено у повідомленні.

У 2018 році підприємство придбало новий вдосконалений плуг з поглиблювачем, який роблячи борозни для садіння лісових культур, ще й підрізає кореневі і порубкові рештки.


Немає коментарів:

Дописати коментар