04 вересня 2018

У селищі Полянка на базі місцевої школи обладнають теплицю для навчання


На базі Полянківської школи обладнають теплицю площею 125 кв. м для навчання та дослідних експериментів у сфері рослинництва, де учні вирощуватимуть нетипові, але достатньо перспективні культури.

Про це повідомив координатор ІІІ компоненту проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської ОТГ» Іван Савицький.

За його словами, 30 серпня конструкція теплиці вже доставлена у Полянки. Її вартість (без монтажу) становить 180 тис 937 грн. Наразі тривають підготовчі роботи для її монтажу.

"Фірма-виробник даної теплиці Lucchini (Італія) – є одним із лідерів у виробництві високотехнологічних плівкових теплиць. Вирощування різних рослин відбуватиметься на столах, також буде встановлена система верхнього зрошення з розпилювачами. Наявність оранжереї матиме також важливе значення і для місцевої громади. В ній планується проводити спільні заходи, навчання стосовно практичних аспектів культивації окремих чи одночасно декількох певних сільськогосподарських культур", - розповів Іван Савицький.

Довідково: проект «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської ОТГ» реалізує Баранівська міська рада, Інститут громадянського суспільства та ПП «Галекс-Агро».



Немає коментарів:

Дописати коментар