21 червня 2018

У Баранівській громаді призупинять своє функціонування 2 школи та 2 дитсадки


У зв'язку з недостатністю фінансування на утримання освітянської галузі у Баранівській громаді проведуть оптимізацію 2 загальноосвітніх шкіл та 2 дитсадків шляхом призупинення їх функціонування.

За відповідне рішення проголосували депутати Баранівської міської ради на засіданні чергової сесії, яка відбулася 21 червня.

Відповідно даного рішення призупинять функціонування: Берестівська і Мирославльська загальноосвітні школи та Климентіївський і Глибочанський дошкільні навчальні заклади.

Також даним рішеннями передбачено, що відділ освіти Баранівської міської ради має розробити ефективні маршрути підвезення дітей, забезпечити збереження приміщень та майна шкіл і попередити працівників про призупинення функціонування шкіл і можливе скорочення працівників з дотриманням вимог чиноого законодавства про працю.

Крім того, більшістю голосів депутати міської ради проголосували за пониження ступеню Рогачівської і Зеремлянської загальноосвітніх шкіл I-III ступенів з одночасним їх перейменуванням у Рогачівську і Зеремлянську гімназії Баранівської міської ради.

Також під час сесії розглядали питання щодо призупинення функціонування Гриньківської школи та Берестівського дитсадка. Однак депутати дане рішення не підтримали.

36 коментарів:

  1. Анонім21.06.18, 19:14

    Краще закрийте міську раду! Це буде найкраще рішення!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім21.06.18, 21:33

    Ну да їм же нада за щось по закордонам кататися

    ВідповістиВидалити
  3. До зустрічі в Польщі...

    ВідповістиВидалити
  4. Неможливо екомомити кошти на медицині та освіті при умові, якщо ми хочемо мати розумне та здорове майбутнє покоління. Ці галузі не повинні бути доходними. Боляче було спостерігати за трансляцією 21 сесіі, на якій вирішувалося питання призупинення діяльності навчальних закладів та ДНЗ сіл Баранівськоі ОТГ. Адекватний та небайдужий керівник, на мою думку, повинен відшуковувати інші шляхи економіі коштів. Не бачу майбутнього тут для нас та наших дітей.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.06.18, 01:39

      Цілком згоден, що економити на освіті і медицині - то недобре. Хоча й тут потрібен вдумливий підхід. Медична допомога потрібна людям повсякчас і у селі і у місті, і бажано, щоб по неї не треба було діставатись кілька годин та десятки кілометрів. Але грамотних, кваліфікованих, реально спроможних на прийняття відповідальних рішень, лікарів на селі, як правило, нема. Ну і тут вже є над чим думати - на що тратити кошти: на утримання медпункту з ніяким забезпеченням і напівграмотним фельдшером, чи може на зайвий автомобіль "швидкої", можливо навіть закріплений за селом. Бо, зрештою, все одно більш-менш серйозна проблема вирішується як мінімум доставкою пацієнта у райцентр, а ще краще в область - там ще можна знайти фахівців.
      Аналогічно з освітою. Як я розумію, мова йшла про сільські малокомплектні навчальні заклади. Бо якщо з тієї школи вся користь - зарплата педагогам, а рівень знань учнів ні в тин ні в ворота, то може й варто щось міняти? Може краще буде довозити дітей до більш потужних закладів освіти?
      А щодо вислову: "Адекватний та небайдужий керівник повинен відшуковувати інші шляхи економіі коштів" - не буду про керівника, Бог йому суддя і люди. Стосовно ж коштів - ну от не все так просто. Які там шляхи економії? Тут про недофінансування з боку держави, кабміну, міністерств треба не те що говорити - кричати! Тут про підлу державну політику. Про те, що так звана "держава" (купка олігархів і можновладців) вирішила просто нахабно "забити" на те, що вона була зобов'язана профінансувати, і покласти ці грошики собі до кишені. Якби не це, то й питання оптимізації ще не стояло б (хоча, у доброго господаря питання рентабельності, ефективності і доцільності завжди мають бути актуальними).
      А тобі, друже, відомий розмір дохідної частини бюджету громади і з чого вона утворюється. От як ти думаєш? З'ясуй для початку це питання і порівняй з тим, скільки потрібно на всі ваші запити - амбулаторії, школи на десять учнів і садочки для п'яти дітей у кожному селі на двадцять хат. А ще дороги, освітлення, зарплати, автобуси, які б возили кожного під хату... нема питань - в ідеалі хай би було. Але реальність трохи інша. Не такою мала би бути децентралізація, якщо вже на те.
      Громади створили на догоду МВФ і залишили без гроша - виживайте як хочете. Ні копійки коштів МВФ до громад не потрапило і не потрапить, ще й держава "кинула". А під чергові вибори скажуть - народ довів свою неспроможність самостійно жити, отже йому таки потрібне ярмо. І кнут. Тобто, жорстка центральна влада. Ти думаєш чому не ліквідовано досі ні одну держадміністрацію, там де створено громади? Для чого вони існують, і існують, зауважимо, геть не бідно? Думай, аналізуй, роби висновки. Бажано правильні і свої, а не ті, що тобі підкинуть готові до рота.

      Видалити
  5. Анонім22.06.18, 07:28

    Успішна громада ділимося досвідом

    ВідповістиВидалити
  6. Анонім22.06.18, 10:56

    Ну-ну побачимо скільки грошей вони з економлять.Пане мер зарплату людям виплатіть,бо там і відпускні не за горами

    ВідповістиВидалити
  7. Анонім22.06.18, 12:36

    Якщо в школі 10-20 дітей, різних за віком, по 1-2 на клас, то таку школу може й варто закрити. Дітей возити в якусь іншу, звичайно, за умови наявності нормальних доріг і шкільних автобусів. Децентралізація? Більше схоже на урбанізацію.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім22.06.18, 13:23

      цілком з Вами згодна. але, шановні дописувачі, коли у Вашому гаманці грошей не вистачає на харчування, Ви ж напевно, подумаєте купляти ковбасу чи пожарити деруни зі своєї картоплі. будуть гроші - купите ковбаси, житемемо ліпше - відкриємо нові школи. батьки студента медика за навчання платять 30-40 тис в рік і за учня в Берестівці держава чи громада платить від 40 тис. в рік. та хоч би з того був толк, і якість навчання. друзі, відкиньмо в сторону політику, і поміркуймо об'єктивно

      Видалити
    2. Анонім02.07.18, 02:13

      Анонім22.06.18, 13:23 сам рахував скільки обходиться навчання у медвузі і Берестівці, чи хто поміг?))

      Видалити
  8. Ще той украінець22.06.18, 13:00

    Край не обдумано було ділити район... Сталося до чого стремилися місцеві князьки. Деребан шитий білими нитками. Успішна громада кожен день втрачає людей які тікають за кордон та набирає кредитів. Пам’ятаймо що банки не прощають. Безгосподарність і хап влади вражає. Але ще більше вражає інертність соціума який привів цю місцеву владу. Почитайте Ільфа і Петрові і зрозумієте АМОР й інший шмамор. Додеребанять землю і гей у вирій а ми будемо далі на базарах і в генделях нарікати на долю дурного українця . Повторювати мантру надії — ОТ ЯК БИ. Підтягуємо паски після чорниці будуть гриби а далі копати картоплю. Ой забувся ще існує забава для безголосих— взяти кредит і гайнути на море. Шануймося.

    ВідповістиВидалити
  9. Юрист22.06.18, 13:36

    В шкільних автобусах возять по 30-40 чоловік, це головне порушення. А раду потрібно розганяти разом з мером за невиконання передвиборчих обіцянок

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім22.06.18, 15:59

    Нехай економію почнуть із зарплат працівників міської ради.

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім23.06.18, 02:50

    який баланс серед депутатив вчителив кого ми вибираемо жах

    ВідповістиВидалити
  12. Анонім23.06.18, 09:54

    Чого Ви обурюєтеся. Ви його вибрали. Йдіть їжте з ним кашу.

    ВідповістиВидалити
  13. Анонім23.06.18, 13:36

    Цього і слід було чекати,а то ж дуже повірили перед виборами тим його словам і тим кулакам в груди.

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім24.06.18, 13:06

    Коли перед виборами в Баранівську ОТГ райдержадміністрація і районна рада проводила оптимізацію шкіл району,то тодішній кандидат на голову ОТГ Душко говорив перед виборцями, що то злочинна влада яка проводить оптимізацію. І якщо його виберуть, то він цієї оптимізацій ніколи не допустиь, навіть в деяких населених пунктах буде на місці цих діючих приміщень шкіл будувати нові школи. Вибори пройшли,громади повірили Душку-обрали на посаду.А зараз він є головним ініціатором оптимізацій шкіл ( і не тільки шкіл.Далі буде...). То тепер, виходить, що він і є ЗЛОЧИНЕЦЬ. Чи не так?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім25.06.18, 06:12

      Цілком підтримую,мер цинічний лицемір,брехливий,піде по трупам аби дорватись до "вищого" крісла,при цьому незабуваючи дерибанити все. Ще не передали землю в громаду,а вже поприхвачував своїй сім"Ї.Особливо подобаються його вислови - МІЙ СИН КУПИТЬ ТРАКТОРА І БУДЕ ЗЕМЛЮ ОБРОБЛЯТИ, як вам такий поворот?

      Видалити
  15. Анонім25.06.18, 08:39

    Наша громада схожа на епiзод iз фiльму "Свадьба в Малиновке" де Попандопало дiлив .Так i наш мер на машину грошi для колеги э,а за це школи нема.Сидить далi у кабiнетi i думаэ "я себе не обдiлив". А то що дiтям шестирiчного вiку треба буде ставати о 6.00 годинi разом з батьками як на роботу бо автобуси i з сiл вiдправляються о 7.20 то це нiчого особливо у зимовий час. У цих дiтей здоровья коняче.У влади грошей нема,та так як вани ними користуються то jх i до смертi нам не вистачить.Головне щоб на премij i поjздки хватило!!??

    ВідповістиВидалити
  16. Анонім26.06.18, 07:56

    Ви по лекше з коментами стосовно мера в чора піписали закон про критику влади за який може бути стаття!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім26.06.18, 12:13

      Закон про критику влади ахаха. Нічого дурнішого ще не чув.

      Видалити
  17. Анонім26.06.18, 09:35

    Пане мер 26 червня,а люди авансу ще неотримали.Може ви собі і своїй свиті будете зарплату виплачувати через раз.Взавтра останій день терпіння,а далі люди знають куди звонити,і притом всі по черзі

    ВідповістиВидалити
  18. Анонім26.06.18, 12:57

    А ще вийшов закон про оплату праці та відпускні. Якщо невчасно платитимуть то ой які проблеми можуть бути. Пане мер схаменіться!!! Далі просто страшно жити Вам! буде.

    ВідповістиВидалити
  19. Анонім26.06.18, 12:59

    Ждіть гостей з вилами до 1 липня!!!

    ВідповістиВидалити
  20. Анонім26.06.18, 13:12

    Почетайте законопроект №6688

    ВідповістиВидалити
  21. Анонім28.06.18, 07:01

    Чомусь модератор не всі коментарі публікує, у людей вже від цього горе-керівника здають нерви. Розказує яка "УСПІШНА" у нас громада - де і вчому успіх???? Кошти виділяються на одні гулянки, бо живе по принципу (народ требует зрелищ),а те що школи, дитячі садочки, медпункти на селі найближчим часом будуть закриті це його не цікавить - головне ЕКОНОМІЯ КОШТІВ, зате на собі не економить заробітна плата більше 300 000 тис. грн. у рік , у замів чуть менше. Ось де взяти кошти на освіту,медицину.З першого вересня у школах закриють групи продовженого дня,це тільки початок.Закривши уже дві школи,та два дитячих садочки (Глибочок,Мирославль) зекономили аж 90 тис. -- "УСПІШНА ГРОМАДА" чи не правда ???? . Ця "успішність" для того,щоб себе таким чином рекламувати . Страшно представити собі ,що дійсно сталосяб з нашою УКРАЇНОЮ при такому президентові,жах. Потрібно подумати певно не про президенство,а те як добути до кінця своєї каденції у Баранівці,страсті накаляються, люди винесуть у ті сміттєві баки які поставили. Далі буде.......

    ВідповістиВидалити
  22. Анонім30.06.18, 20:34

    На утримання приватноі газети "душківські (ой вибачте) Баранівські факти" міська рада щомісячно сплачує 17000 тис.гривень. Якщо приміром взяти 17000*12 місяців = отримаємо фінансування Мирославськоі і Берестівських шкіл. Але для міськоі ради важливіше дешевий і брехливий піар, аніж виховане, сите і розумне майбутнє покоління... Чи не так?

    ВідповістиВидалити
  23. Анонім02.07.18, 06:46

    Газета тому і була відкрита щоб у кожному номері та на кожній шпальті пан мер себе бачив, тому що у нього пішла манія велічія.Розказує ,що ми створили успішну громаду і по переду всіх , результат - закриття сільських шкіл,медпунктів це тому,що міська рада,а на міську освіту та медицину кошти інші.Ось і руйнує всю інфраструктуру. Але що може людина з освітою Житомирського культпросвітнього училища ?????????

    ВідповістиВидалити
  24. Надія02.07.18, 22:50

    Пане мер де гроши за червень місяць? Ні авансу ні зарплати?

    ВідповістиВидалити
  25. Анонім04.07.18, 20:30

    Взавтра буде перша подачка,коли будуть остальні???????????А люди вже і у відпустку йдуть

    ВідповістиВидалити
  26. Анонім13.08.18, 22:12

    Він ще пару раз визве проверку.в район бо всамого корона не позволяе.зустритись і поспілкуватись з підпріемцями на больні теми.за рахунок яких проводять всі свята.то закриеться і міська сілірада.

    ВідповістиВидалити
  27. Анонім17.08.18, 16:34

    До тому Душку насрати на все. {censored} блін. А з іншого боку - що легше вчмтелю 2 учні вчити чи 22.

    ВідповістиВидалити
  28. Анонім02.09.18, 01:31

    Чесно кажучи мені байдуже до вашого Душка,(ви ж самі його обрали?) але утримувати малокомплектні н/з то викинуті кошти. У західних (реально багатих у порівнянні з нами) такого немає, там шкільний автобус і крапка. А людей не тримають на роботі тільки заради того, що вони не можуть чи не хочуть реалізовувати себе у чомусь іншому.

    ВідповістиВидалити