21 травня 2018

Баранівські рятувальники та лісівники загасили «пожежу» на території лісмисгоспу


18 травня на базі Баранівського лісництва ДП "Романівський лісгосп АПК" рятувальники спільно з лісівниками провели тактико-спеціальні навчання по гасінню великих затяжних пожеж в екосистемах.

Про це повідомляє прес-служба У ДСНС у Житомирській області.

"Під час заходу фахівці обох структур відпрацювали навики організації, способи та методи, застосування спеціального обладнання, поділилися досвідом вдосконалення техніки та прийомів гасіння пожеж в лісових масивах. За допомогою шанцевого інструменту гасили низову пожежу, трактором створили мінералізовані смуги, штучні бар’єри для припинення розповсюдження низової та верхової пожеж", - йдеться у повідомленні.

Також застосували фронтальні зрошувачі, якими обладнано пожежну цистерну 15-ї ДПРЧ міста Баранівка. Показали та відпрацювали способи водопостачання, користуючись пожежним переносним резервуаром ємністю 6 кубометрів. Для ліквідації верхової пожежі подали переносний лафетний ствол ПЛС-П20 від пожежної автоцистерни.

Загалом у навчаннях взяли участь 24 рятувальники на 2 автоцистернах та 19 лісівників. З їхньої сторони були задіяні трактор, автоцистерна та автомобіль патрульний лісовий.



фото прес-служби У ДСНС у Житомирській області

Немає коментарів:

Дописати коментар