02 травня 2018

У 2018 році в Баранівській громаді планують оптимізувати 14 навчальних закладів


У 2018 році в Баранівській громаді планують оптимізувати 14 навчальних закладів. Це означає не лише закриття, а й пониження ступеня школи чи ліквідацію групи продовженого дня.

Про це повідомляється на сайті Укрінформ.

Про управління закладами освіти в умовах децентралізації йшлося на семінарі "Пріоритетні напрямки розвитку освіти. Оптимізація мережі навчальних закладів".

Захід пройшов у п'ятницю, 27 квітня, на базі Хажинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Бердичівського району за ініціативи Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Мета такого семінару – це обмін успішним досвідом у сфері управління освітою між об’єднаними громадами. Про свої досягнення, нові ідеї та плани розповідають наші експерти, а саме керівники навчальних закладів та управлінь освіти в ОТГ. Численні зустрічі з колегами-освітянами з інших областей свідчать, що Житомирщина має значний прогрес у розвитку освіти в умовах децентралізації», - акцентував радник з муніципальних послуг Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування Віталій Римар.

Досвідом проведення оптимізації шкільної мережі з учасникам семінару поділився начальник відділу освіти Баранівської міської ради Ростислав Ніколишин.

«Оптимізація – це не лише спосіб економії бюджетних коштів, а передовсім покращення якості освіти. Оптимізувати навчальні заклади завжди непросто, адже часто це супроводжується протестом батьків, супротивом педагогічного колективу та популізмом депутатів. Та ми проводимо громадські слухання і знаходимо мудрі рішення, аби такими діями не нашкодити дітям», - підкреслив Ростислав Ніколишин.

Цього року в Баранівській міській ОТГ планують оптимізувати 14 навчальних закладів, що за 4 місяці дозволить зекономити до 4 млн грн. Такий крок означає не лише закриття, а й пониження ступеня школи чи ліквідацію групи короткоденного перебування дітей.

Крім того, на семінарі йшлося про організацію освітнього процесу в малих громадах, позашкільну роботу, створення опорних шкіл, автономію закладів освіти. Експерти також розповіли про проектну діяльність, написання грантів та участь у конкурсах.



фото з сайту Укрінформ

Немає коментарів:

Дописати коментар