06 березня 2018

У селищі Довбиш Баранівського району створять інклюзивно-ресурсний центр


У селищі Довбиш Баранівського району затвердили пакет документів для створення інклюзивно-ресурсного центру, де будуть обслуговувати дітей з особливими освітніми потребами на первинному рівні.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Станом на 5 березня пакети документів для створення інклюзивно-ресурсних центрів затвердили на сесіях 4 об’єднаних громад області - Довбиської ОТГ (Баранівський район), Ємільчинської ОТГ, Новоборівської ОТГ (Хорошівський район) та Олевської ОТГ.

Статути ще для 4 інклюзивно-ресурсних центрів затверджені рішеннями Житомирської, Новоград-Волинської, Овруцької та Чуднівської міських рад.

Голови громад та районів вже остаточно визначились із місцезнаходженням інклюзивно-ресурсних центрів та готують необхідні документи для затвердження їх на сесіях. Зокрема, у березні місцеві ради планують затвердити створення 13 центрів, у квітні – ще 8 ІРЦ.

Типовий проект ІРЦ, який презентувала дружина Президента Марина Порошенко під час робочої поїздки до Житомира у січні, отримали керівники ОТГ та райрад після підписання із головою ОДА Ігорем Гундичем Меморандуму про співпрацю щодо формування мережі ІРЦ.

З 1 вересня 2018 року інклюзивно-ресурсні центри мають запрацювати по всій Україні. Зокрема на Житомирщині планується створення 30 інклюзивно-ресурсних центрів.

Довідково: інклюзивно-ресурсні центри будуть обслуговувати дітей віком від 2 до 18 років. Вони консультуватимуть і розподілятимуть учнів по шкільних навчальних закладах, а також супроводжуватимуть протягом навчання і надаватимуть корекційно-педагогічні послуги.

Немає коментарів:

Дописати коментар