15 січня 2018

У Баранівському районі поховали бійця АТО, який нібито вистрілив собі в голову


12 січня у селі Берестівка Баранівського району поховали 20-річного бійця 30-ї бригади Андрія Власюка, який нібито вистрілив собі в голову з автомата у зоні АТО. Батьки стверджують, що їхнього сина вбили.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 14 січня.

20-річний боєць 30-ї бригади Андрій Власюк застрелився з автомата у зоні АТО, стверджують військові чиновники. Однак у цю версію не вірять близькі померлого. Вони певні вкоротити собі віку Андрій не міг, бо мав багато планів і ні з ким не конфліктував.

Оксана Власюк не може повірити, що її син мертвий. За її словами, востаннє вона розмовляла з ним після Різдва, 8 січня, о 13:00. Уже ввечері додому зателефонували командири і повідомили, що Андрій застрелився.

"Подзвонили чоловікові і почали запитувати у нього, чи до вас сьогодні телефонував ваш син, чи він ні на що не скаржився, чи в нього не було ні з ким конфліктів? Він сказав, що ні. Йому сказали, що він застрелився", - розповіла жінка.

В армію Андрій Власюк пішов добровольцем до свого 20-річчя. Він одразу підписав контракт на три роки. З березня 2017-го служив у 30-ій бригаді навідником. У листопаді опинився у зоні АТО. Рідним про це нічого не сказав, а вони були впевнені – син на Херсонщині.

Рідні вважають, що Андрія вбили. "Усе-таки його убрав снайпер. Його в зону АТО ніяк не могли забрать. По-перше, він не відслужив строкової служби півтора року. Навчання він не пройшов і його вже відправили на бойові дії. Знімають відповідальність із себе", - додав родич загиблого Олександр.

Втім, стверджують військові, є свідки того, що Андрій Власюк сам вкоротив собі віку.

"Зі слів присутніх, він прийшов з наряду, перезарядив автомат і зробив постріл. Людина, яка перебувала у наметі, відпочивала. Він був накритий ковдрою. Ковдру одразу відкинув і побачив, що  він уже лежить на спині. Постріл був направлений в голову в обличчя", - стверджує Сергій Баль, заступник військового комісара Баранівського району.

Чи були допущені порушення з боку військових командирів, має з’ясувати військова прокуратура. Рідні розпочали власне розслідування і відправили тіло бійця на повторну експертизу. "Ми не віримо. У нього голова вигнута всередину. Видно, що куля ззаду летіла", - поділився брат бійця.

Батько загиблого Микола Власюк не хоче жодних грошей, а лише справедливості. На прощання з бійцем прийшли сотні односельців і людей із навколишніх сіл. Попри версію самогубства - небіжчика відспівав священик. Андрія ховали без військових почестей на сільському кладовищі. Із частини, де служив хлопець, на прощання із ним ніхто не приїхав.

Немає коментарів:

Дописати коментар