19 січня 2018

На благодійному різдвяному вечорі колядок у Баранівці зібрали понад 16 тис. грн


12 січня у міському Будинку культури ім. Анатолія Пашкевича відбувся благодійний різдвяний вечір колядок, під час якого зібрали понад 16 тис. грн на оздоровлення дітей-сиріт та дітей учасників АТО.

Захід вкотре організували священнослужителі Храму Різдва-Богородиці Української православної церкви Московського патріархату.

Благочинний Баранівського церковного округу отець Роман Клим запросив до участі у святі священиків, прихожан церковних громад, колядників зі всього округу, міста, сіл та селищ. Прибули і гості, священослужителі із сусідніх районів та міста Житомира.

На сцені міського Будинку культури із різдвяними колядками та вертепами виступали: дитячий колектив недільної школи Баранівської церкви (музичний керівник Юлія Ейсмонт), прихожани міста Баранівка (о. Роман Клим), мікрорайону Заріччя (о. Зіновій Николишин), сіл Мокре (настоятель отець Ігор Пень), Суємці (о. Георгій Фесюк), Зеремля (о. Віктор Масло), Острожок (о. Миколай Рожок), Берестівка (о. Миколай Годун), Хижівка (о. Петро Козеренко) та селищ Довбиш (о. Іван Лизуник) і Кам'яний Брід (о. Сергій Ярошевський).

Крім перегляду виступів колядників, присутні мали змогу спостерігати за своєрідним перформансом: скрипалька Олена Маліцька та саксофоніст Володимир Савчук виконували композицію "Адажіо", поки за їхніми спинами художники Валентин Ретьман, Володимир Кравчук та Олександр Котвіцький одночасно на трьох полотнах малювали кожен свою частину зображення Божої Матері. У результаті, з’єднавши полотна, художники показали глядачам ікону Богородиці - покровительки міста Баранівка.

Привітати жителів громади приїхав Митрополит Новоград-Волинський та Житомирський Никодим. Він звернувся до залу з промовою, в якій наголосив на значимості віри у житті людини, важливості традицій. Не оминув і тему війни, згадав про бійців АТО.

Після чого за заслуги перед церквою та з нагоди 55-річчя Митрополит нагородив міського голову Анатолія Душка орденом Святого Великомученика Георгія Побідоносця.

Перед присутніми виступили й запрошені музики - гурт «Не журися» із Хмельниччини. Вони подарували глядачеві веселі українські пісні. А фінальним акордом свята став вихід на сцену гурту міського Будинку культури ім. Анатолія Пашкевича «Козаки-козаченьки».

Отримані у результаті благодійного вечора колядок 16 тис. грн передали на оздоровлення дітей-сиріт та дітей учасників АТО. До речі, минулого року на такі кошти оздоровили двох дітей-сиріт із Мирославля, а позаминулого - двох дітей учасника АТО з Климентіївки.





фоторепортаж дивіться тут, відеорепортаж - тут

Немає коментарів:

Дописати коментар