08 серпня 2017

У Житомирі встановлять меморіальну дошку дисиденту, який народився у селі Рогачів


У Житомирі на фасаді житлового будинку по вулиці Кафедральній встановлять меморіальну дошку борцю за волю, дисиденту Сергію Бабичу, який народився у селі Рогачів Баранівського району.

За відповідне рішення проголосували члени виконавчого комітету Житомирської міської ради на засіданні, яке відбулося 2 серпня.

Меморіальну дошку встановлять на фасаді багатоповерхового житлового будинку по вулиці Кафедральній, 6, де Сергій Бабич проживав з 1994 по 2016 рік. Ескіз дошки затвердять на наступному засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Сергій Олексійович Бабич - український громадський та політичний діяч, дисидент, націоналіст, багаторічний в'язень радянських таборів, де провів у неволі 27 років і 4 місяці.

Народився в селі Рогачів Баранівського району. У рідному селі закінчив 7 класів. З 1959 працював на Житомирському меблевому комбінаті, одночасно навчаючись у вечірній школі.

Після звільнення в 1989 році проживав у Житомирі. Брав активну участь у громадському житті - жодне зібрання чи мітинг національних сил не відбувалось без Сергія Бабича.

Указом Президента Віктора Ющенка «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Свободи» від 18.11.2009 року «за визначний особистий внесок у відстоювання національної ідеї, становлення і розвиток Української незалежної держави та політичну і громадську діяльність» Сергій Бабич нагороджений орденом «За мужність» І ступеню.

Похований 25 серпня 2016 року поруч із батьком, матір'ю, братами і сестрами у рідному селі Рогачів, де заздалегідь поклав каменя-валуна з написом «С. О. БАБИЧ», поки що без дат.

3 коментарі:

  1. Анонім08.08.17, 13:26

    Світла пам'ять...

    ВідповістиВидалити
  2. Віктор09.08.17, 13:18

    Дякую за новину. Ніколи б не подумав, що у нас в районі є такі видатні постаті.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім09.08.17, 22:05

    Хорошй чоловік був , навіть до Верховної ради у свій час балатуваввся . Вічна пам"ять патріоту .

    ВідповістиВидалити