03 серпня 2017

У Баранівському районі вщент згорів дерев'яний сарай: дві людини у лікарні


2 серпня у селі Острожок Баранівського району сталася пожежа у дерев'яному сараї. Прибувші за викликом рятувальники полум'я загасили, однак вогонь встиг повністю знищити будівлю.

Про це місто Баранівка повідомили в Баранівському районному секторі Управління ДСНС України в Житомирській області.

"2 серпня о 16:15 до служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в приватному домоволодінні у селі Острожок Баранівського району. За вказаною адресою негайно виїхали вогнеборці 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Баранівка. На час прибуття рятувальників на місце події всі дерев'яні будівлі були охоплена вогнем та димом. Пожежу вдалося локалізквати о 17:45, а о 23:40 - повністю ліквідувати.

За словами господині, відпочиваючи у будинку вона почула, що на вулиці щось тріщить. Господар, вийшовши на поріг побачив, що горить покрівля гаража. Він відігнав від гаража мотоблок з сіном на причепі та вигнав на дорогу автомобіль. Повертаючись у хату побачив, що вже зайнялась веранда, яка знаходиться на відстані 5 метрів від гаража. Господиня разом із сестрою почали рятувати господарство, в результаті чого отримали опіки різного ступеня тяжкості та були доправлені до Баранівської районної лікарні.

Остаточну причину виникнення загоряння, а також суму збитку встановлюють фахівці. До гасіння пожежі залучалось 2 пожежні автомобілі та 8 рятувальників. Використано більше 100 м.куб. води. Ускладнювало гасіння значна віддаленість пожежного вододжерела (забір води здійснювався з річки Случ на відстані 600 метрів). Внаслідок пожежі вогнем знищено сінник, господарську будівлю та покрівлю житлового будинку на площі 100 кв. м. Врятовано сусідній будинок, хлів, копиця сіна та соморобний трактор", - йдеться у повідомленні.






фото та відео Баранівського РС У ДСНС

Як повідомляє прес-служба Баранівської міської ради, погорільці - рідня загиблого учасника АТО Олександра Коростинського: батьки і рідна тітка, яка зазнала тяжких опіків і зараз лікується в обласній лікарні. Мати, Марія Петрівна, перебуває на лікуванні в терапевтичному відділенні Баранівської комунальної центральної районної лікарні.

«Рішенням міськвиконкому від 3 серпня 2017 року цій родині в межах наявних кошторисних призначень негайно виділено 10000 грн. Основна сума матеріальної допомоги надійде потерпілим після чергового засідання виконкому. Дану сім’ю поставлено на позачерговий квартирний облік Баранівської міської ради», - інформує прес-служба.

Також міськрада звертається до всіх небайдужих з проханням надати посильну допомогу.

«Вогонь знищив усе майно. Родині потрібен одяг, предмети побуту. Гроші можна перерахувати на р/р постраждалого Коростинського Віталія Михайловича 26250500923289 в Ощадбанку МФО 311647, інд код 2236022853», - йдеться у повідомленні.

Немає коментарів:

Дописати коментар