14 серпня 2017

У селі Йосипівка Баранівського району хочуть закрити початкову школу


11 серпня у селі Йосипівка Баранівського району відбулися громадські слухання, під час яких жителі села шляхом голосування погодили призупинення діяльності місцевої загальноосвітньої школи.

Про це повідомляє прес-служба Баранівської міської ради.

Як зазначається у повідомленні, до такого не зовсім популярного рішення підштовхнули декілька чинників: невідповідність наповнюваності класів існуючим нормам та значне перевищення нормативної суми витрат в розрахунку на кожну дитину.

"У 2017-18 навчальному році в Йосипівській ЗОШ І ст. мало навчатися 8 учнів: двоє в другому класі і шестеро у третьому. У перший та в четвертий клас немає кому йти. Тож постало питання у доцільності функціонування цього навчального закладу. Ще однією причиною необхідності призупинення діяльності Йосипівської школи є значне перевищення нормативної суми витрат в розрахунку на кожну дитину", - йдеться у повідомленні.

Під час громадських слухань міський голова Баранівки Анатолій Душко повідомив, що шкільний автобус забиратиме та підвозитиме дітей до того місця, яке визначать батьки разом із в.о. старости Йосипівської сільської ради Олегом Грановським, пообіцяв зробити в селі поточний ремонт тих ділянок доріг, які цього потребують та запевнив присутніх, що всі зекономлені кошти будуть витрачені на покращення інфраструктури села Йосипівка.



фото прес-служби Баранівської міськради

25 коментарів:

  1. Анонім15.08.17, 13:49

    пам'ятається минулого року захисник народу Душко горло рвав,щоб район школи не закривав, а тепер диви-но,сам закривати зібрався.То що тепер? Кому викликати 1+1,кричати про злочинну владу,про те,що село без школи загибне? Так помаленьку одна гімназія в районі і лишиться.

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім15.08.17, 13:49

    Здавалося б рішення привильне, логічне. Якщо у школі півтори дитини, а витрати шалені, то навіщо тримати таку школу? Тим паче, що організують підвіз до іншого навчального закладу та ще й дороги поремонтують і що там ще. Але якесь дивне відчуття... Минулого року, коли мали закривати декілька таких шкіл у районі, Душко виступав проти закриття і казав "нема школи - нема села", а тут бач як воно виявляється, буде село і без школи. Я до чого веду, наші політики такі політики, метуть язиками так, як їм треба сьогодні і зараз. Нема їм всім віри от що.

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім15.08.17, 13:52

    Душко ти нічим не кращий всіх інших.Так до виборів рейтинг собі заробляв,кричав,що школи по селах треба залишити, а пройшли вибори і все забув.Це хіба громадські обговорення?Староста,діловод,директор школи,яка мусить мовчати в надії,що зглянуться і дадуть якусь посаду взамін і всі мерська свита? Стидобище!

    ВідповістиВидалити
  4. Павло15.08.17, 14:12

    Правильне рішення. Чого тратити купу грошей на ту школу, коли можна цих вісім дітей возити в іншу. А якщо та інша ще й з нормальною базою, то це для самих дітей навіть краще. Хоч здобудуть нормальну освіту.

    ВідповістиВидалити
  5. Анонім15.08.17, 14:25

    Не буду говорити на рахунок рішення закрити школу. Бачу тут і без мене спеціалістів вистачає. Більше дивує сама назва заходу "Громадські слухання". У залі, крім працівників міської ради, десяток людей, з яких половина - діти. Може я чогось не знаю, але не думаю, що в селі Йосипівка проживає пятеро людей.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім16.08.17, 07:52

      На такі слухання зазвичай стільки людей і приходить. Вирішувати нічого не хочуть,а потім кричать,що нічого не знали про збори і т.д.

      Видалити
    2. Анонім16.08.17, 14:41

      Як їх запросили, так і приходять. Бо хто в селі в будний день покине роботу, щоб поговорити з мером? Тільки його працівники можуть собі дозволити в робочий час займатися своїми справами.

      Видалити
  6. Світлана Сергіївна15.08.17, 14:34

    Перестаньте, це нормальна практика. У Європі майже в кожній країні так. Кожного ранку з усіх сел і хуторів автобуси везуть дітей до однієї великої, гарної школи де все є. А ввечері розвозять по домах. Краще утримувати одну велику школу, ніж десять маленьких. У всіх сенксах.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім15.08.17, 17:00

      Практика, може, й нормальна. Але чого почали з Йосипівки, де є ще хоч 8 учнів, тоді як у Жарах аж 2-3 учні? Якийсь неадекватний підхід. Але хіба можна ждати адекватних рішень від мера, який ще вчора сам називав злочинцями тих, хто закриває школи. Тепер сам став злочинцем???

      Видалити
  7. Анонім15.08.17, 18:49

    На слідуючий рік закриється ще 2 школи

    ВідповістиВидалити
  8. Анонім15.08.17, 19:44

    На виборах космос жо....у рвав що Вільчинський закриває школи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім15.08.17, 21:18

      Там вище хтось дуже влучно сказав, що наші посадовці тріпають язиком так, як їм треба зараз. А через деякий час можуть так само завзято доводити протилежне.

      Видалити
  9. Анонім15.08.17, 22:13

    Молодець душко, ой який молодець!!!краще висловитись так ніж нецензурними словами!!! Закривай все: школи, садочки, лікарню, фоки по селах- можливо замість памятника Шевченку, нарешті люди прозріють і поставлять на постаменті тебе. А діточок з сіл будуть возити тим автобусом за 18 тис. Який ти згодом придбаєш, і розповідати повідку про знаного"горе"мера,який за найкоротший час свого правління вдало розломав, загубив,розкрав,позакривав все те, що роками будувалося і розвивалося. Ганьба і сором!!!

    ВідповістиВидалити
  10. Анонім15.08.17, 23:42

    А пецикив не мае грошики мають властивость заканчиваться

    ВідповістиВидалити
  11. Анонім17.08.17, 12:06

    Скажіть, в чому економія коштів? Будівля школи ділить приміщення з дитсадком. Школу закривають, дитсадок залишається. Будівля так само буде утримуватися й опалюватися, дрова й вугілля вже заготовили. То в чому економія коштів?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім17.08.17, 16:31

      В заробітній платі вчителів, підвозі вчителів.

      Видалити
  12. Анонім18.08.17, 10:58

    Хотів би я побачити, як коштами, які виділені з бюджету на школи МЕР буде поліпшувати благоустрій села Йосипівка? Чому нас сприймають за дибілів???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Анонім18.08.17, 15:23

      Доки будете мовчати, доти будуть сприймати. Пишіть в усі інстанції, не мовчіть!

      Видалити
    2. Анонім18.08.17, 16:22

      тому,що ми такі є

      Видалити
  13. Анонім18.08.17, 13:05

    Чому сприймають бо ви дозволяєте!!! А щоб вийшло все село і не допустило цих дегенератів- то вас ніхто не чіпав. Коден житель повинен захищати те що має! Борітеся - поборите!!!!- золоті слова і дуже доречні до цієі ситуаціі.

    ВідповістиВидалити
  14. Анонім18.08.17, 14:31

    Ти від Йосипівки живеш за 10 км. Яке твоє смердяче діло що в нас закривають школу. Прийди погань на урок в цю школу і побачиш що тут можуть навчити це раз і друге маєш щось до Душка прийди і скажи йому. Але попереджаю він вне поганій формі дивись щоб він не пере--ав тебе так щоб забув що таке компютер назавжди. Це справа жителів Йосипівки а не сраколизів Вельчинського. Пишіть краще чому пів сквера він забрав під свою хату чому він і за які гроші купує кінотеатр і редакцію і т. д.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сергій18.08.17, 18:22

      Хто пише? Кому пише? Ви хоч підписуйте чи шо, бо виглядає як якийсь брєд.

      Видалити
    2. Анонім18.08.17, 20:17

      Не незрозуміло? Перекладаю на людську мову. Анатолій Олександрович пише, що закриття школи - це не ваша справа. Всі хто проти її закриття - це підлабузники Вельчинського. Також Анатолій Олександрович повідомляє, що він знаходиться у хорошій фізичній формі і буде впливати на всіх фізично. Результатом такого впливу може стати втрата здобутих в процесі життєдіяльності знань та навиків у роботі з персональним комп'ютером. Крім того, Анатолій Олександрович пропонує написати про забрані під будинок Вельчинського пів скверу і за які кошти той купує кінотеатр

      Видалити
    3. Анонім18.08.17, 22:07

      Має сумнів щодо фізичноі форми душка, а щодо психічноі то взагалі мовчу

      Видалити