24 липня 2017

У Баранівці провели семінар-практикум для старост територіальних громад


19 липня у Баранівці провели семінар-практикум для старост територіальних громад Баранівсього району "Староста - лідер, адміністратор, представник інтересів територіальної громади"

Про це місто Баранівка повідомили у Баранівській міській раді.

З метою створення умов для належного представлення інтересів жителів у вирішенні питань місцевого значення в об’єднаних територіальних громадах, участі у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку відповідної території законодавцем внесено зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та включено до системи місцевого самоврядування нову посадову особу місцевого самоврядування – старосту.

Упровадження посади старости зумовлює посилену увагу експертного середовища до питань формування правового поля діяльності цих посадових осіб місцевого самоврядування.

19 липня у Баранівці радник голови Житомирської обласної ради з питань взаємодії з територіальними громадами та органами виконавчої влади Петро Рудницький провів семінар-практикум для старост об’єднаних територіальних громад Баранівського району.

"Навчання проходило в цікавій формі. Петро Петрович озвучував інформацію і відразу ж присутні її обговорювали, ставили запитання. Під час семінару говорили про законодавчі новації, повноваження, функції, управлінські завдання й обов’язки старост, особливості професійної етики, проведення громадських слухань та ін.", - йдеться у повідомленні.



фото прес-служби міськради

Немає коментарів:

Дописати коментар