15 липня 2017

Баранівські рятувальники - серед кращих фахівців газодимозахисної служби області


Баранівські рятувальники здобули III місце у змаганнях серед районних підрозділів Управління ДСНС Житомирщини за звання кращої ланки газодимозахисної служби, які відбулися 13 липня у Бердичеві.

Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в Житомирській області.

"13 липня на централізованій базі газодимозахисної служби 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Бердичів відбувся другий заключний етап обласних змагань серед районних підрозділів Управління ДСНС Житомирської області за звання кращої ланки газодимозахисної служби", - йдеться у повідомленні.

Перший етап - відбірковий, проходить у пожежно-рятувальних частинах гарнізону, а другий – підсумковий, проходить між пожежно-рятувальними підрозділами гарнізону області.

У змаганнях взяли участь близько 100 рятувальників із 23 команд. Переможці були визначені після проходження трьох етапів: «Краща ланка ГДЗС», «Кращий газодимозахисник» та «Кращий майстер ГДЗС», два з яких виконувалися в апаратах на стиснутому повітрі.

Перший етап змагань проходив у навчальному класі частини, де проводився залік із теоретичної підготовки. Майстри ГДЗС відповідали на тестові завдання білетів. У підсумку переможцями цього етапу стали: Голомах В.В. 1-ша ДПРЧ м. Житомир – I місце, Новіцький М.Ю. – II місце та Бродовький С.Л. 16-та ДПРЧ м. Радомишль – III місце.

Найважчим та найвідповідальнішим етапом змагань був другий – на кращу ланку. Під час якого особовому складу довелося пройти справжню полосу випробувань: бігти з ношами, перекидати величезні колеса, пролізти тунелем, вибратися на дах двоповерхівки. Під кінець випробування рятувальники повинні були знайти у задимленому приміщенні умовного потерпілого (манекена) та винести його на свіже повітря.

Усі вправи виконувалися на час, першість визначалася за найменшим показником часу, отриманою ланкою ГДЗС у практичних видах змагань. За недотримання вимог та правил безпеки праці, недотримання послідовності бойової перевірки апаратів на стиснутому повітрі нараховувався штрафний час. На цьому етапі I-ше місце посіла команда 9-ї ДПРЧ м. Бердичів, II місце – 3-тя ДПРЧ м. Житомир та III місце – 15-та ДПРЧ м. Баранівка.

За ходом змагань пильно слідкували члени журі, які й визначили кращих газодимозахісників. I місце посів рятувальник 2-ї ДПРЧ м.Житомир Левченко А.В. II місце – вогнеборець 23-ї ДПРЧ смт Черняхів Семеній І.А. і III місце – пожежний 15-ї ДПРЧ м. Баранівка Драган М.М.

Під час проведення змагань бійці ДСНС показали високий рівень знань з правил роботи в апаратах на стиснутому повітрі, злагодженість та вмілі дії у роботі ланок ГДЗС по пошуку та рятуванню постраждалого із задимленого середовища, гасіння пожеж в умовах підвищеної складності. У зв’язку з цим, показані ними результати були досить щільними.

«Такі змагання показують, що професійний рівень працівників оперативно-рятувальної служби зростає, а це дає змогу ефективніше виконувати завдання щодо ліквідації надзвичайних подій та ситуацій», - зазначив заступник начальника Управління ДСНС в Житомирській області Олег Держанівський.









фото прес-служби У ДСНС в Житомирській області

1 коментар: